Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veka nebo toustový chleba v domácí pekárně

Od: pekar* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme novou domácí pekárnu, chleba je v ní super, bez chyby.. jen by mě zajímalo, jestli v ní jde udělat i buďto veka, toustový chleba nebo klidně i rohlíky, prostě cokoliv z bílého pečiva, aniž bychom museli těsto vytahovat, dávat na 1 den odpočinout a pak dávat do trouby...

samozřejmě bysme zapomněli na tvar rohlíků..nejde mi o tvar, ale o to pečivo...klidně bych chtěl místo 10 klasických rohlíků jedne velký bochník, který by chutnal jako rohlík, král by se jako chleba...něco jako veka atd...

takový recept jsem nikde nenašel, jde to zrealizovat? Děkuji

doplněno 01.01.15 20:26:

Program bych tam samozřejmě navolil nějaký klasický základní na chleba a potom bych viděl, jak ho upravit...teplotu, dobu míchání těsta atd...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý večer, Určitě ano, je to možné. Tady jsou recepty na veky domacipekarny.dama.cz/...

a tady na rohlíky domacipekarny.dama.cz/...

a zkuste taky mrkvový chlebíček, je super :) domacipekarny.dama.cz/...

pekar*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale v tom odkazu je vše tak, jak nechci, těsto vytáhnuté a dané na plech do trouby...ani jednu fotku jsem tam neviděl v celku jako bochník..

nepotřebuju, aby to vypadalo nějak extra, ale aby to bylo jednoduše a rychle k jídlu, toustový chleba nemá taky nijaký tvar... chci jen ukrát a namazat...

uska*
hodnocení

2x

Všchno jde. Pokud jsem to pochopila, chcete si udělat (přímo upéct) v pekárně, rohlíkové těsto ve formě jako chleba. Můj recept si asi o třetinu ponižte. Já těsto po vykytutí vytáhnu a motám rohlíky nebo udělám 4 veky. Pak upeču v troubě na 250st po dobu 10 minut. Před vložením dot rouby potřu vejcem. V takovém množství jako v receptu by vám těsto uteklo z nádoby.

Rohlíky: 400 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 2 čajové lžičky soli, 750 g hl. mouky a 30 g normálních kvasnic.

doplněno 02.01.15 19:52:

pekař - proč myslíte, že tento recept neexistuje. Jeden den peču chleba, druhý den rohlíky /dle tohoto receptu/ a třetí den bucht a to už moc let.. Co se ván zdá na receptu divného?

pt®
hodnocení

2x

Myslíte, že si vyberete? Koukněte:

domacipekarny.dama.cz/...

mimibazar.cz/...

mimibazar.cz/...

hodnocení

1x

A co to máte za recept, kdy musíte nechávat těsto jeden den odpočívat. To je nějak moc složité. Ale klidně můžete rovnou v pekárně upéci bochník z rohlíkového těsta, ale budete trošku zklamaný, není to pak ta samá chuť jako u klasických rohlíků, bude Vám chybět jak tvar, tak i to, že nebude chřupat. Budete jíst jenom upečené bílé rohlíkové těsto vcelku. Ale chce to vyzkoušet. třeba to zrovna Vám vadit nebude. Píšete, že tento fakt by Vám nevadil. A receptů najedete stovky, stačí vyťukat pečivo z domácí pekárny a budete u toho sedět celý den. Jinak gratuluji k pekárně, já se jí nemohu nabažit. Už bych bez ní nemohla asi existovat.

pekar*
hodnocení

Tak asi tento recept neexistuje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]