Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu zapojit kombinovaný sporák na prodlužku?

Od: radim89 odpovědí: 9 změna:

Mohu zapojit kombinovaný sporák na prodlužovací šňůru? Bohužel přívodní kabel je krátký a zásuvka není v dosahu. Podotýkám, že sporák má méně než 2 kW (1,9 kW, reálně 1,8 kW) a prodlužovací šňůra je do 16 A.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Radimě, ano, můžete. Ty co Vás od toho odrazují, ať sdělí odborně co se může stát...

9vog5p
01.01.15 20:31
hodnocení

0x

Ano.

jar*
hodnocení

0x

Na teno prodlužovák ano, je dost silný. Jen doporučuji časem - při větším odběru zkontrolovat teplotu přodlužovacího kabelu - respektive zástrčky. Mohla by se časem vyhřát, rok, dva.

111®
hodnocení

0x

prodlužovací šňůra je do 16 A

A na to jsi došel jak? Jaký má průžez vodičů?

Jak na to došel? Asi dle popisu výrobce, ne? ;) Předpokládám tedy, že to není žádná prodlužovačka z tržnice. A na prodlužovačkách bývá jasně napsáno, pro jaký proud jsou konstruovány, mám doma několik jak 10A tak 16A

doplněno 02.01.15 17:00:

většinou jsou v 10A prodlužovačkách použity vodiče 1 mm2 a v 16A vodiče 1,5 mm2.

111®

no a to je právě ten průser...10A/1,5mm2 , 16A/2,5mm2

a navíc, použití prodlužovací šňůry je dovoleno na doby nezbytně nutnou, tedy pouze po dobu vařenía to ještě do doby než se zbuduje pevná zásuvka. Dokonce mám dojem, že kombinovaný sporák má být připojen na pevnou zásuvku s chráničem...takže asi tak to nabízí předpis..

A v návodu na připojení doufám je to také..

jen tak na okraj, připojit to jde i na zvokovej drát...ale ty následky...

Já bych to zase tak nedramatizoval a nevymýšlel si ;)

isteron

Mám zapojený kombinovaný sporák Amica na bežnú zásuvku bez chrániča. Už 5 rokov sa mu nič nestalo.

chránič není k tomu, aby ochránil spotřebiče, ale především uživatele při možné poruše ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]