Nejste přihlášen/a.
Mohu zapojit kombinovaný sporák na prodlužovací šňůru? Bohužel přívodní kabel je krátký a zásuvka není v dosahu. Podotýkám, že sporák má méně než 2 kW (1,9 kW, reálně 1,8 kW) a prodlužovací šňůra je do 16 A.
Jak na to došel? Asi dle popisu výrobce, ne? Předpokládám tedy, že to není žádná prodlužovačka z tržnice. A na prodlužovačkách bývá jasně napsáno, pro jaký proud jsou konstruovány, mám doma několik jak 10A tak 16A
většinou jsou v 10A prodlužovačkách použity vodiče 1 mm2 a v 16A vodiče 1,5 mm2.
no a to je právě ten průser...10A/1,5mm2 , 16A/2,5mm2
a navíc, použití prodlužovací šňůry je dovoleno na doby nezbytně nutnou, tedy pouze po dobu vařenía to ještě do doby než se zbuduje pevná zásuvka. Dokonce mám dojem, že kombinovaný sporák má být připojen na pevnou zásuvku s chráničem...takže asi tak to nabízí předpis..
A v návodu na připojení doufám je to také..
jen tak na okraj, připojit to jde i na zvokovej drát...ale ty následky...
Mám zapojený kombinovaný sporák Amica na bežnú zásuvku bez chrániča. Už 5 rokov sa mu nič nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.