Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robot nebo pekárna na kynutá a tuhá těsta?

Od: vertina odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, odešla mi pekárna, kterou jsem víceméně používala jen na hnětení kynutých a tuhých těst. A tak dumám, jestli by lepší variantou nebyl robot (levnější), který by zvládal více věcí(šlehání, škrábání, strouhání (najemno) příp. i mletí masa). Nevím ale, jestli roboty skutečně zvládnou hnětení tužších těst. Prosím tedy o Vaše rady, jaké roboty máte doma, které by to zvládly, případně jestli mám raději jen kvůli hnětení koupit pekárnu či jiný stroj.:) Děkuji moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mejada*
hodnocení

0x

Bosch ,mám kolik let,hněte tuhá těsta a to v až množství 1 kg mouky+přísady.Dají se k tomuto robotu doobjednávat další příslušenství.

hodnocení

0x

levnější robot, to jako myslíte do kolika peněz? ty úplně levnější stojí za prd, umělé převody, po čase ohnuté metly, no zkrátka nic nevydrží, pokud hodně pečete a vaříte, tak se vám vyplatí už něco kvalitnějšího, tak kolem 9-12 tis. Kč, máme starou ETU, pokud bych šel do nového, tak bych patrně šel zase do ETY

vertina
hodnocení

Ptám se, právě proto, že zřejmě ty současné roboty příliš nevydrží a též ne vše zvládnou... a i ty dražší. Četla jsem právě test jedné paní, že Eta Gratus za více než 10tisíc ji neušlehala ani bílky... z dražších už bych asi věřila jen KitchenAid, ale zajímají mě zkušenosti Vás, co máte současné výrobky např.3 roky... (ne ty, co byly před dvaceti lety:)) Pro mě možná částka momentálně je do 3tisíc.

uska*

Dobrý den, k robotu se nevyjádřím,mohu k pekárnám. Odrovnala jsem 4 druhy pekáren při denním používáním. Nejsou na takové zatížení stavěny. Vždy jsem za rok nebo max za rok půl vrátila pekárnu jako neopravitelnou. Nyní mám přes 3 roky dvouhákovou Moulinexu OW 502030 a šlape perfektně, jen je hlučnější. Dělám v ní - chleba, těsto na rohlíky, knedlíky, kynuté buchty, těsta na vánoční cukroví, marmelády, sekanou - prostě vše, nic rukama nemíchám, nehnětu. Mám tu samou ještě jednu zabalenou, koupenou s 50% slevou jako náhradní, jinou bych už nechtěla. Dnes už se tato pekárna prodáná vylepšená s pekáčkem na bagety, ale motor i výkon zůstává stejný. Mohu jen doporučit. Našla jsem vám nejlevnější

aukro.cz/...

vertina
hodnocení

Tisíceré díky za radu, pekárna, která je na obrázku, mi právě o Vánocích odešla asi po 3,5letech. Co mi jediné vadilo, že celkem brzy se tam šprajcovala nádoba a šla vyndat a zandat s obtížemi. Do pekárny bych šla znovu, jsem spokojená, jen ten robot by zvládl asi více práce, když v pekárně jen hnětu těsto, uvidím. Jde mi o to hnětení a zpracovávání těst-mám atopický ekzem a nedělá mi to dobře v čemkoli ruce "máchat"

Bože, ale robot značky KitchenAid je kolem 20.000 Kč. To už je víceméně profesionální spotřebič a navíc je k němu velice málo poskytovaných informací. Spíše jenom chvalozpěvy od prodejců, ale o výkonu ani muk. Teď se jdu teda podívat na tu Etu Gratus. To jsem sama zvědavá.

doplněno 31.12.14 20:34:

tak jsem se v rychlosti koukla. To je určitě velice dobrý robot a ta paní, co si stěžovala, že na něm neušlehala bílky do sněhu, tam asi vhodila jeden, nebo dva bílky. A na tak malé množství asi ten robot není stavěný. Spíše určitě ne. Má pět a půl litrovou mísu. Já nevím, dívala jsem se jen v rychlosti, ale já bych si ho asi koupila, mně se líbil. Zítra si ho pořádně prohlédnu.

hodnocení

0x

Neušetříte, když koupíte levný spotřebič. netvrdím, že je nutné kupovat ty nejdražší, ale já vybírám podle výkonu, pak čtu pozorně všechny recenze. Lidé zpravidla řeknou pravdu. A ti nasr.ní, to pořádně vysvětlí. Já mám pekárnu Eta Harmony +. Jsem s ní navýsost spokojená. (hledala jsem ji minulý týden pro kamarádku a nenašla. Už ji asi nevyrábějí, našla jsem pouze Harmony. Já mám 4 háky, dva malé na menší množství těsta a dva velké.) Mám ji třetím rokem a u mne také nezahálí. dělám na ní všechna těsta. Ale starám se o ni. Jednou za čas namažu ty šrouby dole zespoda, ty co otáčejí háky. Ale bez robota bych se neobešla, protože dělá zase i jiné věci. mele maso, krouhá zeleninu struhá a i míchá. Dnes jsem právě dělala dost tuhé těsto skoro z kila mouky. nechávám robot odpočinout. nejedu prostě v jednom kuse. Ale výkon je 800W. ty co mají jen 400W, ty dlouho nevydrží. Nemá cenu Vám psát značku, každý má své představy a také portmonku. já bych Vám radila chvíli brouzdat na internetu a hledat a porovnávat. Já to tak udělala a jsem spokojená. Tady Vám odpoví pár lidí a kkaždý máme něco jiného, ale když budete číst recenze, tak se to dozvíte přímo od lidí, kteří výrobek vlastní a mají s ním zkušenosti.

vertina
hodnocení

Děkuji za obsáhlou radu, já právě hledala nejprve recenze, ale jsou téměř u všech ne moc dobré a i dost často píšou, že těsto neuhnětou či že jsou nekvalitně vyrobeny, proto jsem požádala o radu tady. Jinak vím, kolik stojí KitchenAid a myslela jsem to tak, že mít na rozhazování, tak pořídím rovnou třeba profi robota, protože já jsem taky pekárnu na hnětení těsta téměř nenechala vydechnout:) Tedy děkuji Vám za rady, asi zvolím Bosche nebo Kenwood.

Tak to už bych šla do toho Kenwood. Kdysi to byla nejspolehlivější světová značka a snad se ještě stále drží svého dobrého jména. I když tam také pozor, tenkrát, před třiceti lety to byl velice drahý robot, dnes už je celkem snadno dostupný a také se vyrojila spousta nových a nových modelů a nejsou všechny tak spolehlivé. Ale ono je to dnes tak absolutně se vším. To by si člověk už ani nic nekoupil. Ale já osobně po něm toužím. Já si koupila značku Profesoor, protože byl v akci asi kolem třech tisíc a Kenwood co jsem chtěla, byl kolem dvanácti tisíc. Používám ho třetím rokem a těsta i ta tuhá uhněte bez problémů, sníh samozřejmě a mixér je také v pohodě. Ale nemá mlýnek na maso a ani nejde dokoupit, ani struhadla nejdou dokoupit, nemá na to systém. Výborný je ten mlýnek na koření, to ano, ale nástavce na výrobu těstovin, jsou naprosto nepoužitelné. No co bych ale za tu cenu chtěla, že. Ono to tak bude asi se vším, něco je dokonalé a něco prostě není k použití u každého robotu.

uska*

Pekárna Kenwood nevydržela ani rok. Vrátili mi peníze.

eulalie*
hodnocení

0x

Já mám zkušenost takovou - čím více mám v kuchyni elektrických spotřebičů a šetřičů času a práce, stejně nakonec v kuchyni dělám nejraději vše ručně...Jinak mám doma kuchyňský robot od Ety. Používám na mletí ovoce v létě, pak na krouhání brambor či zelí. Ale nakonec i na ten bramborák nejčastěji strouhám brambory na struhátku ručně. Tož tak asi nějak.

hodnocení

0x

Dobry den, mame Bosh MUM. Zatim jen jeden rok, ale jede casto, testo dela v pohode, naposledy vanocku. Ja by jsem vzal radeji robot, prtoze pouzivame i na jine veci nez hneteni, treba krouhani zeli, strouhani brambor na bramboraky a podobne

pt®
hodnocení

0x

Radím pekárnu a ne přístroj s tolika funkcemi, které ani tolik nepotřebujete. Jednotlivý přístroj nahradíte novým, klidně jiné značky, než náhradní díly stejné značky, kdy firmy mění velmi rychle výrobu výrobků. - pt

domacipekarny.dama.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]