Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plisen v pradle

Od: spynfo® odpovědí: 10 změna:

dobry den, zapomnel jsem v pracce po vyprani asi na 3 hodiny pradlo (pak jsem ho jeste jednou vymachal -pro osvezeni)... Do toho jeste prselo, takze na balkone to nevyschlo a na druhy den moje nejdrazsi rifle smrdeli po plisni. Je mi lito je vyhodit, ale prat se muzou jen do 40 st.Celsia, obsahuji elastan. Avivaz nepomohla, Savo se bojim dat, aby neztratily barvu.

Diky moc za kazdou dobrou radu. Hezky den.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Znovu gatě vyperte a nechte usušit venku, nejlépe na větru a sluníčku.

hodnocení

jiz se stalo, asi 3x .

lidka*
hodnocení

2x

Pokud jste nechal prádlo v pračce jenom tři hodiny, tak by to nemělo nic udělat. A také pověšení na balkoně, i když pršelo, by to asi nezpůsobilo. Nepral jste je poprvé? Mně to připadá, že to muselo být něčím ošetřené na přepravu a teď vypráním ten pach vylezl ven. Určitě tomu pomůže jenom znovu aviváž a namočit je do ní na delší dobu, klidně bych je tam nechala asi hodinu. A zítra má být hezky, tak znovu na balkon a dle potřeby ještě opakovat. Já jsem se nechala nalákat na nákup domácích pantoflí - vše za 39 Kč a také páchly nechci říct jak. A spravilo to jedině omytí a pěkně si pobyly na sluníčku. *slunce*

doplněno 22.05.09 07:51:

Tak jste mě předběhl - tak to asi moc nepomáhá. Tak ještě pokoukám v mém archivu "babských rad".

hodnocení

rifle uz nosim par mesicu, nejsou nove. Ale to namoceni do avivaze na nejake barevne pradlo by snad mohlo pomoct, diky moc. snad se nerozpadnou :) mama me pred tim varovala, pry se ma avivaz nejak predem zredit.

lidka*

No to určitě! *uf*Úplně jste ně vylekal. Dávkování je na láhvi uvedené. Do kyblíku vody asi 1/2 odměrky. A pořádně rozmíchat, ať nezůstanou na riflích mapy. *placni* Můžete je dát do pračky na máchání s aviváží - zase podle dávkování - nechat promáchat, před koncem máchání vypnout a nechat ještě v pračce, než se voda vypustí. A uvidíte, zda zápach poleví. *tanec*

hodnocení

do pracky slo pul litru avivaze, uvidime zitra *klik*

lidka*

No jo, co mám s Vámi dělat, ale to je trochu moc! *ee* Tak to jsem sama zvědavá, jak to dopadne - abyste rifle neobarvil barvou aviváže - doufám, že to nebyla aviváž růžová! :D Teď má být dva dny ještě hezky, tak nechte rifle venku, abyste pro změnu nevoněl jak ruský frajer. *sok* A napište, jak dopadla ta voňavá kůra.

ja2*
hodnocení

2x

občas nakupuji v sekáči a dřív jsem toto prádlo nechávala namočené přes noc v octové vodě, ocet hubí plísně a obnovuje barvy, ale ted jsem přešla na sanytol, kupuji ho (a ted nevím zda v hornbachu nebo v bauhausu, v Brně je to naproti sobě a já si to pletu) v litrovém balení, to vyjde líp jak půllitr v kauflandě, přidávám ho rovnou do pračky, hubí také plísně, viry ... a hlavně při přidání aviváže vůbec není cítit na prádle. Pro větší účinek se doporučuje nechat působit 15 minut. Tak hodně štěstí.

hodnocení

0x

Savo nepoužívat! Vyžere Vám v tom díry! (krom toho i vybělí).

martan37*
hodnocení

0x

*pivo*také se mi osvědčil ocet,ale to s plísní se mi stalo s šatama mé dcery,zapadly mi za pračku,také tam už byly ťupky od plísně,zkusila jsem naředit SAVO PEREX a asi z 90%plíseň zmizela i se zápychem.Pak už jen nechat vyluftovat venku.Rozdíl je savo normal a savo perex,to by byla asi mela se savem,i když na světlejší věci slabý roztok mám vyzkoušený taky.Fleky na bílém bavlněném triku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]