Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytne perlinka na hobra desku?

Od: morpheus* odpovědí: 11 změna:

Potřebuju po výměně trubek udělat stoupačku a nechce se mi to dělat celé z malty. Takže bych to viděl na truhlík z hobra desky a teď je otázka, jestli na to chytne perlinka na lepidlo, co se dává na polystyren?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobně bych to viděl spíše na zakrytí ze sádrokartonu,nebo OSB desky jen nalakované!

Pkd ale trváte na hobře (Lepší by byl i cetris) tak natáhněte filmem lepidla,nechat ztvrdnout a až poté 2.vrstva lepidla s perlinkou! pentrace není třeba a už vůbec ne na kontaktní můstek jak uvedl rádce nade mnou -je to zbytečné vyhazování peněz!

doplněno 30.12.14 17:55:

Právě na spojení je sdk lepší než hobra-ta je měkká a v podstatě by to pak drželo jen lepidlo s perlinkou!

SDK se prošroubuje na profil a roh je rovný jako když střelí,pevnější neboť pkd se bude dělat jak se má tak z venku patří ještě Al roh a celé se tmelí,přebporusí a maluje! Fakt je ten,že skrz cca 50 cm x 250cm kupovat celo desku... Záleží na Vás,vašem přístupu k materiálu a Vašich schopnostech.Osobně bych si to udělal ze zbytků SDK ze stavby!

morpheus*
hodnocení

Jenže ten sádrokarton se blbě spojuje, potřebuju udělat roh.

Já bych šel taky do sádrokartonu, levnější, a méně pracné.

(když se to umí)

doplněno 31.12.14 12:24:

Jelikož jsou i možnosti lepit na sklo, použijete penetraci na nesavé podklady, (někdy označována jako písková), třeba PPB, pak kvalitnější lepidlo a dílo se podaří..

morpheus*
hodnocení

Tak o cenu tolik nejde, bude toho potřeba jenom dva kusy 200x25 cm. Teď mě napadá, že sádrokarton se asi prodává jen po celých deskách, nebo se pletu? No a pak taky vybrat nějaké vhodné spojky na sádrokarton, to na hobru by se dalo jít i s vrutama

hujer123*

Použil bych tyhle konstrukční desky. Buď desky nebo už hotový roh. hasoft.cz/...

morpheus*
hodnocení

Vypadá to sice hezky, ale tisícovka, to už je zase moc. Takže jestli chytne to lepidlo na hobra desku by nikdo nevěděl? Případně by se mi zamlouval i ten Cetris.

Chytne-napsal jsem Vám svůj úpostup v první odpovědi!

morpheus*
hodnocení

Ok, pravda, nechci kupovat jiné lepidlo, když mám pytel, takže to budu brát za bernou minci. :) Díky.

Uvidím ještě, co budou mít v marketu, žádné zbytky ze stavby nemám, pokud by mi nařezali sádrokarton, tak klidně, ale obávám se, že to nepůjde a skončím u nějakých desek. Akorát mám zbytky samotného polystyrenu, bílý i extrudovaný, ale obávám se, že by to z toho šlo dost blbě a ještě by to nedrželo.

hodnocení

0x

Perlinka sama nechytne, důležité je, jaké zvolíte lepidlo a jak napenetrujete hobru. Snad Vám tady někdo poradí konkretní materiály.

morpheus*
hodnocení

Konkrétně mi zbyl pytel tmely-silikony-lepidla.he/...

takže to bych rád využil, a penetrace mám ještě trochu barvyteluria.cz/...

Na to lepidlo bych pak chtěl lepit i obkladačky.

hodnocení

0x

Než začnete natahovat lepidlo na hobru natřete ji penetrací s křemičitým pískem, která je určená přímo na tyhle aplikace. Říká se tomu tuším adhezní můstek. Jako je třeba tahle:

denbraven.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]