Nejste přihlášen/a.
Obracím se na Vás s dotazy.
Mám postavenou střechu dílny. Střecha je pokrytá asfaltovou šindeli IKO. U hřebenu sedlové střechy mám z obou stran pět plastových větraček s mřížkou. Z vnitří strany není ještě střecha zateplená, obložená. Jsou vidět otvory v prknech střechy a větračky. Při prudkém dešti nebo když si vítr pohrává se sněhem, se dostává sníh a voda pod střechu. Na podlaze se vytvoří malé kaluže vody. Viz. fota. Co mám na střeše špatně udělané, nebo tam něco chybí? Jak docílím toho, aby nedocházelo k průniku vody, sněhu pod střechu?
Kdyby jsem měl již střechu zateplenou např. vatou atd., tak by jsem asi na to jen tak brzy nepřišel.
Za informace předem děkuji a přeji do nového roku 2015 všechno nejlepší.
doplněno 29.12.14 07:04:DOPLNĚNÍ:
V plastové kapse je pouze kovová mřížka. Tak jsem tam teď zkusil dát pryžový, prodyšný vystřižek, kterým jsem otvor zakryl. Ale nevím co by tam mělo být originál? Něco uršitě. Prodyšného a asi co nenasakává, nepodlehne povětrnostním vlivům? Nebo vyschne? A uvidím.
Za další rozumné rady předem děkuji.
Pokud se jedná o novou střechu, tak skladba není zrovna ideální. Na krokvích by měla být difúzní (v případě že budete ještě volný prostor mezi krokvemi plně vyplňovat vatou, tak kontaktní) fólie. Pak kontralatě, které svou výškou vymezí provětrávanou mezeru, záklop z prken nebo desek, podkladní vrstva a následně šindel. Pokud to již máte takto zhotovené, nechal bych mezi vatou a záklopem z prken vzduchovou mezeru, která by ale měla být provětrávaná, takže ty vaše mřížky nejsou špatně myšleny, ale patrně špatně provedeny. Chtělo by to nějakým způsobem zabránit, aby tam vítr zafoukával sníh a déšť (třeba je malinko prodloužit, instalovat nějaký protispád (asi se špatně vyjadřuji), osadit mřížku apod). Něco přímo systémového dodavatel krytiny nenabízí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.