Nejste přihlášen/a.
S partnerem jsme se shodli, že bychom rádi začali stavět. Partner preferuju dřevostavbu, hledáme tedy na internetu všemožné informace ke stavbě. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti, případně reference, recenze na projekty/firmy. Se stavbou nemáme žádné zkušenosti, začali jsme teprve vybírat pozemek. Minulý týden nás ale jeden oslovil, takže přemýšlíme, že do toho půjdeme. Ještě mě trápí, že hodně lidem se konečná částka domu vyšplhala na mnohem vyšší než byla určena zpočátku. Trochu se bojím, že bychom to potom finančně neutáhli. Jaké s tím máte zkušenosti vy? Děkuji, ocením každou radu.
Doporučuji udělat si čas a navštívit 10. mezinárodní veletrh Dřevostavby 2015,Termín 11. – 14. února 2015výstaviště v Praze 7-Holešovicích. Uděláte si přehled o výrobcích jednotlivých firem a prohlédnete si jednotlivé stavební prvky, složení stěn a příček a zodpoví vám případné otázky. Zároveň si přivezete dostatek materiálu na prostudování. Za dobrou volbu považuji již zmíněný Rýmařov a MS Hauss.
Ahoj. A tou dřevostavbou. se jako konkrétně myslí co? Něco, jako stavěla fa. Atrea Jablonec n.N. v Koberovech, nebo trámová roubenka od Jizerských roubenek? Ti první tam postavili asi 12 nízkoenergetických domků a jeden, by tam ještě měli mít jako vzorový na ukázku. Mají klimatizace a solárka na střeše. Roubenkáři staví trámovou klasiku. Čím vším se dají potom ještě vybavit, je otázka peněz a přání. Jejich wéwéčka najde strejda Gůgl. Tak se na ně koukněte. Ahoj.
doplněno 29.12.14 17:05:Jsem si prohlídl ty Dřevostavby a dost se mi líbí ten druh ,,Skeletové stavby,,.
Ahoj, dřevostavbou myslím z tvého výběru první variantu. Zkrátka dřevěný nízkoenergetický dům, jehož konstrukci tvoří dřevěné rámy ze sloupků a trámů. Jinak děkuji za odkaz, již přes čtvrt hodiny z něj hltáme informace. I přesto jsme se ale skeletové stavby ještě nedopátrali.
Utíkejte od toho pryč. V naších klimatických podmínkách k trvalému bydlení je dřevostavba nesmysl. Budete litovat.
Není to pravda. Máme dřevostavbu postavenou cca před 7 lety - a nemáme problém! Rozhodně ne tedy s teplem! topíme plynem (včetně ohřevu vody a vaření) a zálohy platíme měsíčně 1500...
Dřevostavby nelitujeme, není proč. Přeností je rychlá výstavba - nemuseli jsme dlouho platit nájem a stavět, takže jsme minimálně 100tis. ušetřili. Navíc jsme trefili solidní firmu, která opravdu nepřekročila rozpočet.
Mrkněte na: www.stavex.cz
Dobré je pujčit si z kihovny knihu Vaclav Hajek - stavíme ze dřeva . Tam je od roubenky , hrázděné dřevostavby , two by four až po prkené stavby
Jj, taky jsem se zhlídla, levnější je vždycky to, co se dá dělat v určitým mustru. Myslím tím jako pásová výroba. I když je to pěknější podle mého, ale i já si tu vybrala a proto to bude pro mě lacinější.
Nu, tuto vaši odpověď asi raději nebudu partnerovi tlumočit. Myslím, že vybíravost a nadstandartní požadavky na kachle, krbové římsy, dveře atd. je zkrátka dominantou nás žen.
Ale vazne. pak se nedivte, ze se clovek nevejde do rozpoctu. kdyz se rozpocet dela, je to snadne. ALe kdyz vybirate a chodite po obchode, tak si clovek prece jenom chce doprat to nejlepsi. Zlate kohoutky zrovna ne, ale jine barvy kachlicek, jine svetla do domu (LED misto klasiky), bezoblozkove zarubne a ono se to nascita. udelate par zmen, kazda za 10 000 a stovka je v cudu. A to treba jenom v kychyni
Máte naprostou pravdu, ne že ne. Dobrá, řeknu tedy partnerovi, ať na mě dá při vybírání v obchodě pozor.
Pozor na zcela normální věc - firma/y vám do rozpočtu napíšou ceny vybavení alá výprodej, např. za 300 Kč/m2 prostě hezké kachličky u nás neseženete. Pidi vanu za 3000 taky asi nebudete chtít. Dveře nebudou nejlevnější destičky v kovových zárubních. Atd, chce to tuto část nabídky značně přehodnotit a slušně to odhadnout, jinak se vám protočí na závěr, kdy je člověk samozřejmě pěkně "vycucnutej", panenky.
Počítejte také s dodělávkami - nutností pořídit nové vybavení, nějak vyřešit botník, sušák, regály, ramínka, sušičku, sítě LAN a TV, kabely a kabílky, světla a žárovky jsou taky sumička (odhadem od 10k za nejlevnější do 40k za něco hezčího a víc za design). Je nutné pořídit sekačku a nářadí, tedy taky boudu na zahradu. Jen tyhle věci okolo vyjdou cca 100 až 200 tisíc.
Plot je další paleta, kde se dá ulítnout od 50 tisíc do několika mega, k tomu branka, videofon, zabezpečení. I ta poštovní schránka stojí nějakou tu stovku až tisícovku...
Rzpočet když sedne ,patrně byl nadsazený. Nikdy se předem nemůže znát cena každé položky. Do toho ty úpravy, změny, práce navíc. Chce to proste naplánovat tak, aby byla rezerva.
Právě toho se obávám. Počítám s tím, že konečná cena přesáhne původní cenu stavby, ale kdo vám poradí, jakou "rezervu" si nechat. To je asi bohužel o osobní zkušenosti.
Dejte si 20%. Ono to tak nejak vyjde. Na necem usetrite, na jinych vecech budete na dvojnasobku (treba vodovodni baterie).
Zdravím, nechci radit, ale jukněte...za to nic nedáte. Zadala jsem tenkrát poptávku na internetu a ozvali se mi mimo jiné i tito: www.drevoastavba.com. Zatím je to ve fázi začátku, ale jedná se mi s nimi dobře. A.
Toto je kvalita prověřená desetiletími v několika domech jsem byl u známých a je to na nejvyšší úrovni provedení rdrymarov.cz/...
Přeju vám hodně spokojenosti s takovým domem. Bohužel vy jste rozhodnuti pro dřevostavbu. Jděte se do do takového domku podívat k lidem, co tam bydlí cca 15 let a nechtě si od nich povykládat ..., tedy pokud vám skutečně řeknou pravdu. Pak musí říci i to, že to byl v mnoha směrech omyl.
Sylvo, blahopřeji k Vašemu rozhodnutí, postavit si dům.
Rozpočet je většinou postaven tak, aby se líbil tomu, kdo to má platit. Pokud se někdo vyzná ve stavebnictví, dokáže si ohlídat rozpočet. Pokud ale je rozpočet postaven na minimální cenu, bude taky minimální zatepelní, kvalita a podobně.
Podle toho, jak budete měnit svoje nároky, cena poroste.
Co se týče dřevostavby, musíte použít svoje znalosti, abyste vyhodnotila rady od odstatních. Páč dřevostavba je většina domů postavená u nás. Základní desku mají všichni stejnou, pak jsou stěny z různých materiálů.Pokud není rovná střecha, následuje dřevostavba a podkroví...
Spíše bych se zeptal, zdali stavba svépomocí, nebo dodavatelsky. Tam vidím nebezpečí...
doplněno 31.12.14 17:48:Sylvo, odkud jste? Nebo kde budete stavět?
Milane, stavět hodláme kousek od Ostravy. Máme tam koupený pozemek. A chtěli jsme svépomocí, ale obávám se, že to nebudeme schopní časově zvládat, tak dost uvažujeme o stavbě takříkajíc "na klíč"... Vy jste ale také odvedli pořádný kus práce! Předpokládám, že jste zvládli stavbu svépomocí, když máte tak detailní fotodokumentaci?
Dobry den! Vlasnim drevostavbu od r.2008 a naprosta spokojenost. Jedna se o bungalov. Patrovy jsme nechtely z duvodu hlucnosti. K hlavni silnici bych drevostavbu nechtel a v patre je to slyset.Topime elektrikou- infra topeni. Sipo platime 2800 i s tv a radiem. Stavela firma ekohaus dnes naturhause. Stavelo se na hale a hotove panely privezl kamion a jerab usadil na zaklad.desku. Tramky jsou s kvh hranolu. Sadrokarton nam nepraska! Pokud se stavi od zacatku na zakladovou desku(nejdriv se postavi hranoly a pak se oplasti osb nebo fermacel deksou je dulezite aby izol. vata nezmokla) Na klic nestavjejte! Nechte si postavit do urcite faze.Je to lepsi a levnejsi. Pak melouchari za polovicni ceny a nebo dodavatelsky. Cena za stavbu se splha a splha! Pak plot, zahrada, bazen a terasa. Nekoho prekvapi i cena za budniky na elektriku a plyn. At Vam brzo stoji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.