Nejste přihlášen/a.
Mám nástěnné hodiny se strojem Gustav Becker v.č. 839863. Neumíte někdo dle tohoto čísla a fotografie stanovit rok výroby? Neznám jejich historii, ale velmi rád bych věděl, jak jsou vlastně staré. Děkuji za pomoc.
doplněno 26.12.14 15:45:Ještě pro upřesnění posílám foto strojku. Snad to pomůže k bližší identifikaci výrobního místa. Zkuste se prosím ještě zamyslet o jaký rok výroby jde. Děkuji za pomoc.
doplněno 26.12.14 15:48:Obrázek ještě jednou,...
doplněno 26.12.14 18:30:Ještě jednou děkuji za odpovědi. Můžete mi ještě poslat, či popsat, jak vypadají loga obou výrobců? Na fotce není ani výrobní číslo dobře vidět, je i s ostatními identifikacemi dost nezřetelné. Musel bych znovu vyndavat strojek z hodin. Ten jsem měl venku, když jsem kontroloval výrobní číslo. Výrobce není označen ani na ciferníku ani ve skříňce.
Kromě čísla je důležité znát i ve které továrně byly vyrobeny. To by se mělo poznat podle použitého znaku. Pokud byly vyrobeny ve Freiburgu, je identifikovaný rok správný. . Při zahájení výroby v továrně v Broumově v únoru 1888, se začaly zde vyrobené hodiny číslovat od začátku nezávisle na výrobních číslech již dříve jinde vyrobených hodin. Pak by byly mnohem mladší.
doplněno 26.12.14 16:14:Dej sem ještě fotku loga. Jestli jsou vyrobeny ve Freiburgu jsou z roku 1890. Jestli v Broumově, pak jsou z roku 1922.
doplněno 27.12.14 11:40:Logo vpravo kde? Specifikuj to.
Jestli tento odkaz neklame, jedná se o rok 1890.
doplněno 25.12.14 19:25:Teď koukám, že to členění je po 5 letech, takže je to jen přibližné.
zdravim
zde možná najdete odpověd. cs.wikipedia.org/...
dle tabulky mezi lety 1890-1892
----
byl jsem pomalejší
Z toho, co je vidět na fotkách, se bohužel jedná o logo, které bylo používáno jak ve Feiburgu, tak v Broumově. V letech 1877-1926, resp. 1888-1926. Jako identifikační znak tedy moc nepomůže.
To nemám ze sebe, ale od strejdy Googla. Moje znalosti hodinářství začínají a končí jedním půlrokem na průmce
Jde o to logo vpravo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.