Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PVC podlaha přímo na beton?

Od: dordanek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

koupili jsme byt v novostavbě (asi 5 let stara) kde je v obývacím pokoji spojeném s kuchyní laminátová podlaha(dost zničena a oprava je možná pouze vyměnou cele podlahy za novou). Chtěli bychom ji tedy nahradit PVC podlahovinou s dekorem dřeva, které je sice dražší, ale vlastnosti by měly být lepší než u lamina.

Podlahář říkal, že je potřeba beton, na který se bude lepit, vylíp samonivelačná stěrkou. Přijde mi to ale jako zbytečné, když je dum skoro nový a i laminátová podlaha potřebuje rovný beton pod sebou.

5ešil někdo zvás podobou situací, tedy místo lamina daval pvc na beton? Byl by velký problém nalepit to přímo na podkladní beton (pokud bude rovny a bez nějakách velkých důlků nebo vystupků)

Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já to dělal opačně místo "lina" laminátku-podkladní beton původní bez nivelačky! je z roku 1967-68? kolaudace byla 69.

Pokud byla laminátová plovoucí ,tak je zbytečné dávat nivelačku,ovšem 100% rozhodnout od monitoru nelze neboť není vidět jak to vypadá!

Ono je možné že "podláhář říkal" ,asi je také možné,že potřebuje více vydělat!

doplněno 24.12.14 16:27:

A jsme u toho-podlahář říkal a ani neviděl!

kono
hodnocení

0x

Podlahář říkal, že je potřeba beton, na který se bude lepit, vylíp samonivelačná stěrkou.
A má pravdu.

doktpr365*
hodnocení

0x

Bydlím v paneláku od roku1989. Všude bylo a je položené lino s filcem. Myslím,že skoro každý má všude na tom položené koberce.Žádná nivelačka se tenkrát taky nedělala. Že by se to za tu dobu někde prošlapalo to ne. Záleží jak ten beton vypadá jak už tady bylo popsáno.

Měli jsme to úplně stejně. Jen v kuchyni jsem nepokládala koberec.

hodnocení

0x

a viděl to ten podlahář?Jako pod tou laminačkou.Dokud nestrhnete lamino tak těžko radit ale pokud nebude beton"ostrý"nebo "díravý"tak nevidím problém

dordanek
hodnocení

Zatim jsme byly jen na "konzultaci" v podlahovem studiu.

Jeste mne napadlo, že vzhledem k tomu, že je to PVC asi jen 3mm tluste by to možná šlo nalepit přimo na tu laminatovou podlahu, ale nevím jestli je to dobrý napad, nerad bych aby se mi to pak nějak na to PVC prorysovalo...

kono

Pokládka PVC na plovoucí podlahu – na žádost zákazníka.

Lepidlo UZIN fix – Universalfixierung. Cca 2roky po pokládce, zákazník nehlásí žáden problém.

PVC podlaha přímo na beton?
dordanek
hodnocení

Tak to je zajimava moznost. Asi by to bylo i rychlejsi a mozna ilevnejší, když by se nemusela odstranovat ta stara podlaha

byl by ale nejaký problém v tom, že jsou ty nase lamely hodně poškrábané (nekterý vrypy maji i přes milimetr do hloubky tak 5 na siřku a kolem 30 cm na délku) Nechapu, jak to mohl byvalý majitel takto poničit

kono

Jak jsem už napsal – A MÁ PRAVDU - pokud pokládka na beton, pak určitě vystěrkovat.

Každá nerovnost se pod PVC časem objeví. Proto je lepší kvalitní stěrka od profesionála, než nekvalitní od zedníka – není myšleno jako urážka ( zedník ať vyzdívá, omítá, pokládá obklady, dlažby a nedělá niv. stěrky pod PVC ).

Pokládka PVC na plov. podlahu není ideální, ani profesionální, ale občas se práce provede dle přání zákazníka.

Nemá pravdu.tím spíš,že "střílel od pasu!Pkd by to viděl a vyhodnotil na místě bude to jiná !Takto je to jen zbytečné tahání peněz, a jen tak mimo, se stěrka doporučuje i pod plovoucí!

X desítek let se se lepilo lino rovnou na podkladní beton a drží dodnes!

doplněno 24.12.14 22:07:

A jsme u toho co jsem tu již psal-oborník který od pasu vystřelí,že se musí není odborník!Odborník je ten kdo zhlédne a pak zodpovědně rozhodne zda ano či ne!

Jen tak mimo soutěž-osobně vím jak děláme podlahy a ani jednou za posledních deset let po nás podlaháři nemuseli dávat stěrku!

kono

a jen tak mimo, se stěrka doporučuje i pod plovoucí!

Ano, pokud je podklad drsný, z důvodů že hladký podklad zabraní poškození parotěsné folie.(pokud ji tam vůbec osoba pokládající pl.podlahu dala), proto že mám dojem že i tady na Poradte někdo radil, že parotěsná folie tam nemusí být(stačí Mirelon)proto že je to X-té patro.

Vzhledem k tomu, že máme demokracii a tržní ekonomiku se tazatel musí rozhodnout sám, jak si položí PVC ve svém bytě, zda na základě rady od laika nebo profesionála. Pokud bude podlahu provádět profík, tak se musí tazatel řídit jeho postupem, jelikož přebírá zodpovědnost za provedenou práci a materiál. PVC které se vyrábělo za soudruhů, bylo úplně jiné kvality než dnes. Ulehnu (pokleknu) na podlahu, mrknu pohledem ve směru denního světla a vidím každý hrb, kamínek a důlek na PVC při nekvalitním podkladu.

Tak jsem dospěl k závěru, že já jsem zákazník a Ty 20 let děláš podlahy. Plovoucí podlahy se v 95% pokládaly (pokládají) na betonové podlahy bez niv. stěrky, proto, že dnes i před 20-ti lety zákazník počítal kolik to bude stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]