Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba domu-kalkulace

Od: salamos® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

prosím o radu někoho, kdo má za sebou stavbu domu svépomocí. Uvažujeme o změně bydlení, ale je spousta rozporuplných informací. Potřeboval bych radu s jen přibližnou kalkulací nákladů na výstavbu domu . Jedná se mi o kompletní stavbu po kolaudaci bez ceny pozemku.

Mělo by jít o přízemní dům (bungalov) bez podsklepení o ploše 70 - 100 m2, bez zbytečného luxusu, vytápění a ohřev vody kotlem na tuhá paliva (uhlí/dřevo), s možností doinstalace krbových kamen, 3+1 (ložnice, pokojík, obývák spolu s kuchyní), sociálka, el. i plynová přípojka.

Přibližná doba realizace a kalkulace celkových nákladů včetně základní desky s předpokladem najmutí zedníků i ostatních profesí většinou z řad známých známých a využitím vlastních sil (spíše interiérové úpravy)? Foto jen ilustrativní.

Předem děkuji

Stavba domu-kalkulace

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

svepomocidomek.websnadno./...

doplněno 23.12.14 21:26:

berte to ale s rezervou... ten člověk tam má strašně moc ruční práce. to si nedokážu představit. základy z ručně míchaného betonu považuji za sci-fi. nejen kvůli dřině, ale hlavně s ohledem na kvalitu.

3+1 a 70 m2 vám asi nevyjde. těch 100 m2 bude hraničních. já jsem původně uvažoval (4+kk) 120 m2, momentálně jsme na 140 m2 a je to na hraně.

hodnocení

Super. Moc díky, jdu na studium položek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]