Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod pozemku

Od: tom223* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych přikoupit část pozemku, který vlastní můj strýc. Pokud by byla koupě na základě kupní smlouvy - předpokládám, že by byl nutný odhad znalce + platba daně z převodu nemovitosti. Je zde možnost převodu na základě darovací smlouvy? Pokud se jedná o mého strýce je nutné platit darovací daň? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

jo darovacídaň se už platí...kdybyste to realizoval loni...stálo by vás to jen 1000,- ze zápis do katastru. Myslím že i na tu darivcí už chtějí odhad..

doplněno 22.12.14 15:08:

Dary od příbuzných (v přímé linii), jako je strýc, teta, synovec, neteř, dary od manžela, manželky, dítěte, rodiče jsou od darovací daně osvobozeny. To samé platí i pro osoby, které s příjemcem daru žili nejméně jeden rok před poskytnutím daru ve společné domácnosti. Darovací daň se také neplatí u příležitostných darů – pokud jejich celková hodnota nedosáhne částky 15.000 Kč.

záleží kdo komu daruje, nevím jak je to u strýce, ale například mezi rodiči a dětmi se darovací daň neplatí stále

mnemonic

A když che sestra darovat nemovitost sestře, tak se platí?

111®

koukni tady kalkulacka.org/...

nechce se mi to sem kopírovat

lstahalova
hodnocení

0x

Předmět: darování auta

společnost chce odepsané auto darovat svému jednateli, nevím jaký by měl být základ pro zdanění daní z příjmu.

Odhad, obvyklá cena zjištěná např. v autobazaru nebo ještě nějaký jiný základ? Můžete mi poradit. Děkuji Stáhalová

cicko*

Nejlépe učinit dotaz na svém FÚ, jaký doklad budou požadovat a podle toho se zařídit. Určitě však nic nepokazíte znaleckým posudkem od soudního znalce, který bude plně vyhovovat i FÚ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]