Nejste přihlášen/a.
Ahoj, plánuji dát do obýváku a kuchyně k radiátorům termostatické hlavice, abych si nastavil, jakou teplotu požaduji (ty obyč regulátory tam se to nedá hlídat) a zajímá mě montáž. Musím vypouštět příslušný radiátor? A je jeden typ příruby nebo jich je víc? Abych si nekoupil něco a pak mi to nepasovalo na můj korado radik samurrraj
PS: kdybyste byli ještě tak hodní a nějakou konkrétní hlavici mi doporučili, se kterou máte kladné zkušenosti, abych nekupoval zajíce v pytli.
Díky za odpověď a typ. Ještě se zeptám na Heurece jsem nějaké našel a dost samé negativní recenze, že prý to nefunguje jak má, tak mě to teďka trošku vystrašilo, přece jenom jen tak vyhodit 2 litry do koše se mi nechce.
Ahoj. Ještě se zamysli nad tím, kde máš ovládání kotle? To tzv. REGO. Je názor, že kde je v místnosti tenhle ovladač, tak by v ní neměly být na radiátorech tyhle termohlavice. Termoventil, když už by tam byl, může mít na sobě nasazenou mechanickou rukojeť. Tak, jak to máš ty? Ahoj.
doplněno 22.12.14 13:26:Ahoj. Sám jsi si všimnul, že jsi ve své prvotní otázce, nedodal všechny relevantní informace. To nic, to se tu stává skoro pravidlem. Když je potom nějak reagováno na nějaké odpovědi, dá se k nějakému závěru nakonec dostat. U toho plynu se to poněkud lépe řídí. Ahoj.
Žádnej ovladač na kotel nemám, mám kotel na tuhá paliva. Elektrokotel mám sice pověšený na zdi, ale ještě ho nemám zapojený.
Podruhé říkám, že mám kotel na tuhá paliva. A v článku jsem uváděl, že hlavice chci dát pouze na dva radiátory (kuchyň a obývák), že jinak se to tam blbě reguluje. Např. Nastavím oba radiátory na trojku a teplota v místnosti klesne moc tak to dám na čtyřku a už je to zase moc. Někdy radiátor hřeje víc a někdy méně, v závisloti jak moc topím netopím v kotli.
Já mám kotel na TP a termoventily mám v celém domě.Na kotli je regulátor tahu a ten to krásně vyreguluje.
Spousta kotlů na TP má ventilátor . Spousta má aut. regulaci a té regulace je několik druhů. = někde stačí k přetopení i termohlavice na dvou radiátorech, jinde můžou být na všech. Přetopí se to tak, že místnost se ohřeje, termoventil uzavře, výkon kotle je větší než odběr systému a systém se přehřeje. - tohle si ověřte u vás.
Termohlavice - za mne Heimeier
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.