Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná deska whirpool - funkční jeden hořák

Od: mh23® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , poradte mi prosím jak a co vyčistit u této varné desky . Po cca dvou letech jsem ji vytáhl ze sklepa a po zapojení jsem rozhořel jen jeden hořák (nejmenší) . Před tím fungovala na PB. Trysky jsem vyměnil na zemní plyn. Ten nejmeší hořák se taky špatně chytal , ale ted jede bez zásahu jak má. Hořák za ním pustří v jednom místě malý plamínek a po puštění knoflíku stejně zhasne.Ostatní dva bez reakce.

Varná deska whirpool - funkční jeden hořák
Varná deska whirpool - funkční jeden hořák #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no já bych vzal sirku, zapálil a zkusil jestli jde vůbec přes trysku plyn, přesně v tom stavu jak je na foto, zkusil bych to u toho co jede, abych věděl co to má udělat..

doplněno 21.12.14 13:59:

tam není co by to ucpalo...jedině že by tam vlezl přívodem pavouk, ale to by asi nešel ani ten jeden hořák..

hodnocení

0x

vyděl bych to na ucpané kohouty bývají pod tlačítkama nebo trubky od tlačítka po hořák

doplněno 22.12.14 18:14:

Já bych řekl že ty trysky jsou malé na zemní plyn(aspoň MORA) jsou od 0,82 po 1,55

dusger*
hodnocení

0x

Vyšroubuj a vyčisti trysky uprostřed hořáků, bývají zalepené od vykýpaných potravin. Je k tomu potřeba ořech asi 7 či 8 mm, nezapomeň i na prostor pod nimi a kolem nich.

hodnocení

Ty trysky jsem tam dával nové , jenže nevím jestli to jsou zrovna na tady ty hořáky. Matka je měla schované a tvrdí mi že patří k této varné desce.

Budu muset přijít na to jak se to rozebírá.

111®

já mám podobný dvoukolák...je tam nejmenší a největší hořák...nejmenší má trysku sčíslem 75, největší trysku 115

ty střední by mohly mít trysky tak kolem 85 (na tryskáchje to vyraženo, buď na boku nebo na čele)

vím to neb jsem potřeboval u toho mého velkého zmenšit plamen a tak jsem tam jednu trysku převrtal na 100

hodnocení

trysky jsem vyšrouboval zpět a vyfotil

Varná deska whirpool - funkční jeden hořák #3
111®

mně přijde, že je použitelná jen 0,65 do nejmenšího hořáku...možná do nejmenšího patří 0,41, ostatní jsou pro větší hořáky malé..pro velkej hořák můžete jednu 0,65 převrtat na 1mm zkusit. a budete mít hned jasno.

Když to klapne tak pro střední bych zkusil převrtat na 0,8mm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]