Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,
prosím o radu s pračkou která mi přestala odstřeďovat.Čerpadlo i hadici jsem vyčistil ale nepomohlo.Pračka zapne ždímání ale hned ho vypne jakoby nepřepla do otáček.Nevíte co s tím?Nemůžou to být třeba uhlíky mají vliv na otáčky?Děkuji za rady.
Pokud se neodčerpá voda tak se nespustí ždímání , tak se soustředit na odtok , už jsem několikrát viděl špendlík a pod. zapíchnutý ve vrtulce čerpadla a pod.Vyčistit filtr a zkusit (prstem , šroubovákem a pod) zda se může celkem volně točit vrtulka čerpadla.
Jistě příčin může být více , ale já bych začal takto , pokud to nepoznáte po zvuku.
Přeji zdar.
Tak neznám tento typ , ale ještě spínač hladiny , kdysi k němu bývala hadička a stalo se že se v ní usadil bordel , hladina sice vypla při napouštění , ale když čerpadlo vypustilo vodu , tlak a hladina jako by zůstala v té docela úzké hadičce a chovalo se to jako by byla voda v nádrži , čili to nepokračovalo .Toť jedna z mých zkušeností , tak nechte projít hlavou.Zdar.
tak jsem skusil pročistit i hadičku na spínač hladiny a pořád to stejný pračka vyčerpá vodu a jen se zapne odstřeďování a hned se zase vypne to udělá 3x za sebou a pak program odstředování dojede do konce a nedělá nic.Pračka je to tato:
no a není omylem odstřeďování vypnuto? Pak by zbývala elektronika a programátor a motor , ale ty uhlíky to se mi nezdá, to by asi netočilo ani pomalu a sem a tam. Ale většinou to bývá nějaká blbost.No držím palec. Zdar.
Ještě , u mne byla ta hadička ucpaná šlemem až nahoru , a napoprvé mi to nešlo , až jsem ji vyndal celou.Toť moje zkušenost.
ne ne odstředení je zapnuto a hadičku jsem profouknul a šla profouknout v poho.Ale dík za rady.
doplněno 26.12.14 17:46:asi opravář co? :D
No asi jo ,řekne cenu ,a pak se uvidí zda se to vyplatí .Ale myslím že to snad nebude velká rána.Držím palec.Tak servisman se může lišit cenou a někdy dost podstatně.Někteří jenom vyměňují , a někteří opravují , u těch druhých to vychází cenově lépe.
doplněno 26.12.14 18:11:Ještě mrknout na kabeláž , uvolněný spoj , a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.