Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chystám se renovovat litinový spodek šicího stroje.Stroj je hodně starý má strašně moc záhybů a ornamentů.Barvu dám určitě kovářskou čenou(fir.Alkyton).Mají ji jak v plechovce pro nátěr nebo spray pro nástřik.Cenově a obsahově +- je to stejné.Je lepší to stříkat nebo natírat.Jednou jsem alkytonem kovářským něco natíral(štětec) a vypadá to pěkně ale vím že to bylo utrpení barva se mi strašně "tahala".Je lepší stroj tedy natírat nebo stříkat.Nikdy jsme nic nestříkal trochu se bojím abych 3/4 barvy nevystříkla "kolem".
děkuji
Já bych kovovou konstrukci šicího stroje natírala. Je z poměrně tenkých jakoby prutů. Stříkáním by šlo hodně barvy mimo. Velkou plochu bych stříkala, ale tohle bych raději natřela. Bude to paráda! Nahoru příjde deska? Nebo stroj bude fungovat i nadále?
doplněno 20.12.14 16:39:Jojo, otryskovat by to bylo nejlepší. V zahybech a tam, kde se spojují se drží barva ve vysoké vrstvě. Kdyby se to otryskovalo, pak by to bylo čisté, bez vrstev a parádně by vylezly původní tvary.
No díky.Koupím si i spray i malou plechovku a vyzkouším.Nerad bych to pokazil a nějak tam "patlal" barvu.Ted musím drátěný kartáč a čisiti a čistit je to strašný.Litinový spodek je myslím hodně starý a krásně jemně zdobený.Dlouho jsem "číhal" než na takový natrefím.Není jako ty co jsou běžně k vidění..Nahoru přijde deska rád bych starou restaurovanou dýhovanou.Děkuji.Hezký vánoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.