Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírat nebo stříkat šicí stroj?

Od: smiler odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Chystám se renovovat litinový spodek šicího stroje.Stroj je hodně starý má strašně moc záhybů a ornamentů.Barvu dám určitě kovářskou čenou(fir.Alkyton).Mají ji jak v plechovce pro nátěr nebo spray pro nástřik.Cenově a obsahově +- je to stejné.Je lepší to stříkat nebo natírat.Jednou jsem alkytonem kovářským něco natíral(štětec) a vypadá to pěkně ale vím že to bylo utrpení barva se mi strašně "tahala".Je lepší stroj tedy natírat nebo stříkat.Nikdy jsme nic nestříkal trochu se bojím abych 3/4 barvy nevystříkla "kolem".

děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych kovovou konstrukci šicího stroje natírala. Je z poměrně tenkých jakoby prutů. Stříkáním by šlo hodně barvy mimo. Velkou plochu bych stříkala, ale tohle bych raději natřela. Bude to paráda! Nahoru příjde deska? Nebo stroj bude fungovat i nadále?

doplněno 20.12.14 16:39:

Jojo, otryskovat by to bylo nejlepší. V zahybech a tam, kde se spojují se drží barva ve vysoké vrstvě. Kdyby se to otryskovalo, pak by to bylo čisté, bez vrstev a parádně by vylezly původní tvary.

smiler
hodnocení

No díky.Koupím si i spray i malou plechovku a vyzkouším.Nerad bych to pokazil a nějak tam "patlal" barvu.Ted musím drátěný kartáč a čisiti a čistit je to strašný.Litinový spodek je myslím hodně starý a krásně jemně zdobený.Dlouho jsem "číhal" než na takový natrefím.Není jako ty co jsou běžně k vidění..Nahoru přijde deska rád bych starou restaurovanou dýhovanou.Děkuji.Hezký vánoce.

ju*

Pokud na to nespěcháš nechal bych to opískovat / pokud je možnost / jinak odrbat jak píšeš ocelákem, a natřít, ta barva se dá ředit ne? já to kdysi mrsknul hnědou a mám ji v hale, dal jsem nahoru nový vál z linky a nalakoval ...slouží jako stolek pod květiny...

111®
hodnocení

1x

já tohle nechal otryskat a nakomaxitovat, myslím že to bylo za 500,-

milan23*
hodnocení

0x
Jestli Vám jde o původní vzhled, tak Alkyton kovářská není určitě ta pravá.Je dost hrubá a světlá.Původní povrchová úprava připomíná spíš smalt,takže bude lepší nějaká polomatná syntetika.Nejblíž je asi ten komaxit ,jak už je napsáno výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]