Nejste přihlášen/a.
Ahoj už asi 3. den mám vyschlý krk a ani pořádně se napít nepomáhá, na netu píšou, že to může být suchým vzduchem z vytápění a namočený ručník na topení je asi málo. Nevíte jak by se ještě dal zvhčit vzduch? Napadlo mě, že si dám do pokoje horkovarnou konvici, aby vypouštěla páru. Ale nevím jestli to není blbost :/ Vážně už nevím co!.. a ten krk je příšernej!
Trápilo mne to v nemocnici, tak jsem si zakoupila celkem levný zvlhčovač, docela to pomáhalo. Krom toho je možno rozvěsit vlhká prostěradla, aby se odpařovala voda z co největších ploch.
Pokud by to nepřestávalo, zauvažujte, jestli vás netrápí nějaké dýchací onemocnění, v současné době je hodně laryngitid, ale to poznáte velmi brzo, protože stav by se zhoršoval.
Kupte si vlhkoměr. Vlhkost by se měla pohybovat okolo 40 až 60%. Vyzkoušíte ho tak že ho zabalíte do mokrého ručníku a po hodince by měl ukazovat cca 95-100% . Kupte si takový ,aby měl vzadu seřizovací šroubeček , aby jste ho mohly seřídit. Potom uvidíte ,jestli je to opravdu suchým vzduchem Případně pak mužete sušit prádlo v interiéru , zalévat kytky , koupit zvlhčovač atd.
Suchý vzduch je dost starý reklamní žvást. V bytech se dávno nevyskytuje, při venkovních teplotách kolem 10 stupňů už vůbec ne.
Vy nevětráte? Já třeba topím v krbovkách a mám dost nízkou vlhkost . Tam dochází k velké vyměně vzduchu a studený venkovní vzduch má po ohřátí malou vlhkost . Tím vaše teorie u mě nefunguje. Dnes ráno třeba u nás byl 1°c
Dobrý den, třeba to není suchým vzduchem, zkuste si koupit dvacet deka anglické slaniny, nebo něco podobného a pomalu ji v ůstech rozžvýkejte a polkněte. Prostě zkuste krk promastit. Mě to pomáhá. Přišel jsem na to náhodou před mnoha lety, když mě bolel krk po dlouhém sportovním výkonu. Dostal jsem hlad a houska se slaninou byla při ruce. Úleva přichází prakticky okamžitě. Tak ať Vám to pomůže! Terribor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.