Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvonek do bytu?

Od: faithoncemore* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, budu ráda, pokud mi poradíte, jaký mám koupit zvonek do bytu. Rozhodla jsem se, že už nastal čas vyměnit ten starej zvonek, jehož zvonění co nevidět přivodí některému lidskému či zvířecímu členu rodiny infarkt, za nějaký s přívětivějším zvukem. Neboli - aby se pokaždé, když se sousedovic caparti netrefí (můj zvonek je umístěn bohužel nejníže) nebo když roznašečka letáků zmáčkne pro jistotu několik zvonků naráz, neozvalo poplachové "CRRRRRRRRRRRRRRRRR", nýbrž jen decentní "klik-klak". Předpokládám, že bude výběr z více typů, a tak ocením Váš tip konkrétního zvonku, se kterým jste spokojeni. (Než jsem tento dotaz napsala, někdo zvonil, samozřejmě tam zas nikdo nebyl).

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

4x

Chtěla jsem poradit to, co už tu zaznělo v první radě. Taky nesnáším infarktové zvonky, takže vás chápu. Zažila jsem extrém u kamaráda, který měl místo zvonku zamontovanou lodní sirénu, takže infarkt dostal sám vyzvánějící. :) Ještě mu tam chyběl trpaslík, co by vyskočil ze schránky a zaječel: "Táhni, nejsou doma!" :-D
Vyberete si zvuk, který vám sedí nejvíce. Jsou i zvonky s možností nastavení intenzity hlasitosti, to vám poradí v obchodě, který to má. Není to špatná věc, abyste po počáteční euroforii nad libozvučnou loretou, kterou zakoupíte, později nezjistila, že když si pustíte televizi nebo zavřete dveře do předsíně, nikdo se na vás nedozvoní. .)

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Jednou jsem se před lety procházel nějakým OBI nebo nějakým Bauxem a měli tam na stěně tlačítka a zvonky. Byly zapojené a šlo si tak poslechnout, jak to které zařízení zvoní.. Jestli to tam mají ještě dnes nějak nevím. Ahoj.

faithoncemore*
hodnocení

Díky, to je dobrej nápad. Pak to zas budu nějakou dobu poslouchat, tak ať vím, do čeho jdu. Mohla bych s sebou do OBI vzít i kočku :)

host*
hodnocení

2x

"Pošťák zvoní dvakrát..."

Podle zazvonění zvonku poznáte, kdo jde, kdo jenom jednou ostýchavě cinkne, nebo někdo z rodiny zazvoní jen krátce, někdo zvoní dvakrát, někdo dlouze-krátce, někdo zvoní třikrát, pošťačka s doporučenými dopisy zazvoní jednou dlouze a po půl minutě ještě jednou dlouze. Když někdo hrozně spěchá domů, třeba s plnýma rukama a potřebuje nutně spěšně otevřít, zvoní jako na poplach několikrát a je vyslyšen.

Podle zvonění poznáte, kdo jde. U různých elektronických gongů a zvonků s melodiemi nepoznáte nic. Stačí?

hodnocení

2x

máme tento shoop.cz/...

Příjemné i děsivé možnosti od "dingdong"po fujmelodie USA, 4 možnosti hlasitosti, vysílač na baterii, přijímač do zásuvky.

doplněno 20.12.14 14:23:

njn, zvonek do bytu může... to může být bytovka 4 byty, panelák 60 bytů... první patro, 12té patro... to je těžký radit :)

ladinpraha*

" ... jaký mám koupit zvonek do bytu ..."

Zvonek do bytu předpokládá napájení ze stávajícího rozvodu pro zvonky či domácí telefon a ovládání tlačítky u bytu i domovního vchodu.

doplněno 20.12.14 16:00:

Tak jsem dotaz pochopil dobře. I když poradit neumím, nevím, co se momentálně prodává. U dveří do bytu se dá spáchat cokoli, ale jde o náhradu stávajícího zvonku něčím, co se dá připojit přímo na stávající rozvod. Obvykle je pod krytem vedle jističů schovaný tenhle zvonek.

doplněno 20.12.14 19:55:

Ty říkáš hrůzu, ale on ten tvůj zvonek dělá to, co má. Zvoní. V práci nám teď vyměňovali zvonek za podobný. Údržba tam na něj byla zatím celkem 3x a strávila několik hodin jeho seřizováním. On totiž jaksi odmítal zazvonit hlasitě víc než jednou. Asi ho to první zazvonění vždycky vysílilo, že pak už jenom chrčel.

faithoncemore*
hodnocení

No právě, je to tak. Nerada bych koupila něco, co by se pak ukázalo jako nekompatibilní. Hlavně tedy pro zvonění zezdola paneláku, tam jsem na stávajících drátech závislá. Co se týče zvonku hnedka u dveří bytu, tam bych teoreticky nějakej jinej (třeba bezdrátovej) dát mohla, aspoň bych poznala, zda na mne zvoní někdo zezdola či zda je hned za dveřmi.

hodnocení

0x

taky si můžete koupit s více zvuky a každý týden měnit: zvonky.cz/...

faithoncemore*
hodnocení

chi, že jako lepší schýza než infarkt :-D ...ale děkuju! :)

host*
hodnocení

0x

I zvonek s kovovými miskami (cymbály) se může ztišit. Buď povolit šroubek a pootáčením cymbálu na excentricky udělané dírce nastavit cymbál (misku) tak, aby to nemělo tak plný zvuk. Nebo do misky dát nějaký hadřík, smotanou punčochu, nebo kousek papíru a zvuk se utlumí.

Nebo nechte místo zvonění známé prozvonit mobilem.

Je tu další možnost.
Ty panelákové zvonky jsou vesměs napájené střídavým napětím. Takže stačí do série tlačítkem připojit jednu usměrňovací diodu.
Ta vyfiltruje jednu půlvlnu sínusovky a zvonek bude jinak znít od brány a jinak od dveří.
doplněno 20.12.14 16:59: Do série S tlačítkem připojit diodu...
host*

nebo na zvonek (kovovou misku) nalepit žvejkačku a bude znít tlumeneji, ale neuslyšíte tak silně, jestli někdo zvoní.

faithoncemore*
hodnocení

Tý jo, děkuju moc Vám všem. Na diodu nemám (potřebné znalosti a schopnosti), ale na instalaci žvejkačky či punčochy snad ano. Mám tuhle infarktovou hrůzu:

nej-ceny.cz/...

tam těch variant na dráty máte - nej-ceny.cz/...

myslím, že tam bude stačit jen přehodit dva drátky a připevnit na místo původního...

faithoncemore*
20.12.14 20:36
hodnocení

Děkuju! :)

Já osobně si myslím, že nebude stačit jen přehodit dva drátky!
Tazatelka zdá se bydlí v nájemním domě o více bytech a tam je povětšinou napájení zvonků střídavým napětím! Svědčí o tom i ten Šalmaj, ten na jednosměrné napětí nefunguje. A odkaz jmlc ji posílá na zvonek na tužkové baterky.
Ano, šlo by ho přizpůsobit... Střídavé napětí před zvonkem usměrnit a vyfiltrovat, případně zapojit paralelně ještě větší elyt kondenzátor jako akumulátor energie. A svorky ve zvonku na připojení tlačítka zkratovat a usměrněné napětí od tlačítka zezdola připojit jako zdroj
Pro elektrikáře lahůdka.
Pro tazatelku oříšek téměř kokosový...
Takže tazatelku varuji, není to jen...
Elektrikář ať koupí a namontuje a odevzdá funkční zvonek. Tazatelka jen zaplatí materiál a práci. POKUD bude fungovat.
A je to!
Ta dioda k tlačítku stojí pár haléřů a je to za pár minut, i s kávou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]