Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota v nevytápěném bytě

Od: bodgirl* odpovědí: 11 změna:
Zdravím,
stěhujeme se do nového bytu, jedná se o cihlový dům, všechny místnosti kromě koupelny s okny, takže - nevím, zda se vyjádřím správně - v každém pokoji je okrajová stěna domu. Dnes jsme tam přišli a teploměr ukazoval 10 stupňů, venku mohlo být tak pět. Sousedi okolo se teprve stěhují - zatím netopí. Okna jsou tam plastová, nepřišlo mi, že by okolo nich nějak táhlo.
Je to normální teplota pro nevytápěný, prázdný a nějakou dobu nevyužívaný byt?
Moc díky za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Tak já, když jsem byl o minulých vánocích u mladých, tak po třech dnech, kdy mrzlo, tak teplota v bytě spadla až (nebo jen)na 8 stupňů. Považoval bych to za normální. Až si zatopíte a vyžene ten chlad z vnitřku místnosti do vnitř zdí a pak i o něco dál než je půlka zdi, tak budete mít v bytě příjemno a nebude ta potřeba topení být tak velká. Možná se tomu říká, hranice tepelné pohody?

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, byt je dlouho nevytápěný, okolo se netopí, stěny jsou obvodové - řekl bych, že je to vcelku normální (může být i méně). Zdravím!

hodnocení

0x

A proč by tam měla být vyšší teplota, než venku?

bodgirl*
hodnocení

No, to já právě nevím, asi bych čekala, že díky izolaci tam bude o něco vyšší teplota, ale jak jsem psala níže, ptala jsem se spíš pro ujištění, jelikož mě trochu rozhodil přítel, kterému se ta teplota nezdála.

hodnocení

0x

bodgirl,

Je to normální, uvnitř může být teplota nepatrně vyšší jak venku, ale taky i nižší. Záleží na změně teploty i venku. Příklad z dnešního rána, v Pardubicích teplo, avšak nevytápěný prostor měl ještě ze včerejška chlad.

Jen se zdvolením zeptám, jakou teplotu byste očekával(a).

Přeji krásné vánoce...

bodgirl*

Zdravím,

já tu teplotu ani moc neřešila, ale přítel začal hrozně plašit, že to není normální, že je to moc málo, že by si představoval tak 15 stupňů a tohle se mu nějak nezdá. Je to 3+1, docela velký byt, vedle nikdo netopí, na chodbě baráku už je znatelně tepleji, protože v protější chodbě už jsou byty obsazené. Věřím, že to bude v pořádku a až byt vytopíme, tak nám tam bude fajn. Jen jsem se asi nechala trochu rozhodit přítelem, který říkal, že v současné 3kk, kde jsme, je teplota kolem 18.2, když jedou ve třech pokojích přes den wavky na jedničku a v ložnici přes noc na asi pětku, tak že je mu divné, aby bylo v nevytápěném bytě 10 stupňů a vůbec nebral ohled na to, když jsem říkala, že v našem současném bytě všichni okolo nás topí, takže tím teplota také vzrůstá a že i když wavky běží jen na jedničku, tak pořád běží...

Díky moc za reakci a také přeji krásné a především klidné Vánoce :)

figurek*
hodnocení

0x

podle toho co jste napsal se v bytě ještě letos netopilo. 10 stupňů je víceméně normální.

rozara*
hodnocení

0x

Zpravidla bývá v nevytápěném bytě o něco málo vyšší teplota, než je venku. Když opominu případné sdílené teplo ze sousedních bytů, což v tomto případě není, pak ještě zdývá předávání tepla slunečním zářením. Není to opominutelné, čím více oken na jih, tím vyšší tepo v bytě, ale v létě je tam k zalknutí. Všechno má své výhody i nevýhody.

bodgirl*
hodnocení

0x

Zdravím všechny,

moc děkuji za odpovědi :)

buss
hodnocení

0x

Pochopitelně normální, pokud se v sousedství netopí, teplota klesne téměř na teplotu okolí. Nejde jinak.

jde o zákony fyziky, byťjtse v interieru podle termodnamického zákona se teplo šíří od místa teplého do studeného, tím se teploty vastně srovnají s venkovními, jinak by to z hlediska zákonů fyziky ani nebylo možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]