Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Tak já, když jsem byl o minulých vánocích u mladých, tak po třech dnech, kdy mrzlo, tak teplota v bytě spadla až (nebo jen)na 8 stupňů. Považoval bych to za normální. Až si zatopíte a vyžene ten chlad z vnitřku místnosti do vnitř zdí a pak i o něco dál než je půlka zdi, tak budete mít v bytě příjemno a nebude ta potřeba topení být tak velká. Možná se tomu říká, hranice tepelné pohody?
Dobrý den, byt je dlouho nevytápěný, okolo se netopí, stěny jsou obvodové - řekl bych, že je to vcelku normální (může být i méně). Zdravím!
bodgirl,
Je to normální, uvnitř může být teplota nepatrně vyšší jak venku, ale taky i nižší. Záleží na změně teploty i venku. Příklad z dnešního rána, v Pardubicích teplo, avšak nevytápěný prostor měl ještě ze včerejška chlad.
Jen se zdvolením zeptám, jakou teplotu byste očekával(a).
Přeji krásné vánoce...
Zdravím,
já tu teplotu ani moc neřešila, ale přítel začal hrozně plašit, že to není normální, že je to moc málo, že by si představoval tak 15 stupňů a tohle se mu nějak nezdá. Je to 3+1, docela velký byt, vedle nikdo netopí, na chodbě baráku už je znatelně tepleji, protože v protější chodbě už jsou byty obsazené. Věřím, že to bude v pořádku a až byt vytopíme, tak nám tam bude fajn. Jen jsem se asi nechala trochu rozhodit přítelem, který říkal, že v současné 3kk, kde jsme, je teplota kolem 18.2, když jedou ve třech pokojích přes den wavky na jedničku a v ložnici přes noc na asi pětku, tak že je mu divné, aby bylo v nevytápěném bytě 10 stupňů a vůbec nebral ohled na to, když jsem říkala, že v našem současném bytě všichni okolo nás topí, takže tím teplota také vzrůstá a že i když wavky běží jen na jedničku, tak pořád běží...
Díky moc za reakci a také přeji krásné a především klidné Vánoce
Zpravidla bývá v nevytápěném bytě o něco málo vyšší teplota, než je venku. Když opominu případné sdílené teplo ze sousedních bytů, což v tomto případě není, pak ještě zdývá předávání tepla slunečním zářením. Není to opominutelné, čím více oken na jih, tím vyšší tepo v bytě, ale v létě je tam k zalknutí. Všechno má své výhody i nevýhody.
Pochopitelně normální, pokud se v sousedství netopí, teplota klesne téměř na teplotu okolí. Nejde jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.