Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni pohyboveho cidla

Od: pro169* odpovědí: 5 změna:
Dobry den, chtel bych zapojit pohybove cidlo na bodovky u schodiste. Na cidle je cerveny, modry a hnedy drat. Z bodovek je vyveden klasika hnedy, modry a zelenozluty. Prosim o radu ktery drat s kterym spojit, tak at je vse funkcni.
Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To k tomu nebylo žádný schéma zapojení? Podle mě bude hnědý na čidle přívod , modrý nula a červený výstup spínaný čidlem. Ten by pak patřilo spojit na hnědý od žárovky. Jistější by ale bylo čidlo rozebrat a podívat se na desku tištěného spoje jestli tam ty vývody nemají popis. Bývá tam L1 .L2 .N

hodnocení

0x

PIR čidlo musíte napájet napětím, takže do něho musí jít modrá a černá (hnědá). Tato černá L je pak spínaná na žárovku a označena jako Ĺ - ve vašem případě asi červená. Tu přivedete k žárovce na hnědý drát, modrou a zž zapojíte na přívodní vodiče v krabici. Pokud čidlo máte u světla, tak ta modrá jde do čidla a na druhý konec žárovky. Zapojení je na odkazu.

zabezpecovaci-zarizeni.cz/...

doplněno 19.12.14 10:36:

Hnědý a žlutozelený je opravdu ta nejhorší varianta. Proto ten výpadek. Otázka je od kud se bral a tím co odešlo. to je když se šetří na elektrikáři.

pro169*
hodnocení

Chlapi zkousel jsem, negunguje. Bodovky stale sviti. Snad jsem Vas dobre pochopil. Spojil jsem (cidlo-bodovky) : cerveny-hnedy, modry-modry, hnedy-zlutozeleny
Je mozne, ze kdyz jsem cidlo poprve zapojoval, tak samozrejme asi spatne a vyhodilo mi to pojistky v celem dome, tak ze doslo ke zniceni cidla?
pfpetr*
Vypada to ze jste zapojil nejhorsi moznou variantu
Zapojeni pohyboveho cidla
Máš tam psáno že máš hnědý na žlutozelený to je samozřejmě blbost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]