Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte někdo zkušenost s krytinou Ruukki Classic Premium? Rozhodl jsem se jít do typu Premium, kvůli lepším zvukovým vlastnostem. Zajímalo by mě, co to dělá ve větru, za deště a tak. V současnosti mám na části domu klasickou plechovou střechu a není to žádná sláva. Pokud ji někdo máte, zajímalo by mě také, jak vypadá po pár letech - prostě co nejvíce informací
Zdenku,
nemám plechovou krytinu, ale všera jsem jednal s montérem od firmy Ruuki ohledně podobné Decorrey. Udělal mi cenovou nabídku, bez problému jí namontuje, jen chtěl vědět proč jdu do tohoto plechu a ne do stejné kvality a levnější Satjam.
Sdělil jsem mu, že je to přání investora, já to jen zajišťuji.
Proto vám chci sdělit, zkuste poptat i cenu na Satjam a porovnávat..
Přeji správný výběr.
doplněno 08.01.15 10:10:Opět jen bez znalosti tohoto materiálu...
hlavně povrchová úprava by měla být na vyšší úrovni. OK, ale je to opravdu tak, že je to lepší kvalita než Satjam?
Navíc od toho provedení Premium si slibuji nižší hlučnost (strukturovaný povrch, integrovaná protihluková podložka).
A poznáte vůbec ten rozdíl? Pokud bude izolace pod tímto plechem, tak to nebude slyšet. Pokud tam nebude izolace, bude to slyšet, třeba o malinko méně..
Pozor, nezrazuji Vás od ničeho, jen se Vás snažím upozornit na jiné, abyste se správně rozhodl..
Díky za tip. Na Satjam jsem se samozřejmě díval i informoval. Od Ruukki si slibuji vyšší kvalitu - hlavně povrchová úprava by měla být na vyšší úrovni. Navíc od toho provedení Premium si slibuji nižší hlučnost (strukturovaný povrch, integrovaná protihluková podložka).
doplněno 12.01.15 11:08:Určitě to neberu jako zrazování... Před takovou investicí je třeba přemýšlet a každý podnět k zamyšlení je samozřejmě vítaný Díval jsem se, že povrchová úprava Purmat od Satjamu by také přicházela v úvahu. Nakonec jsme dali poptávku na Ruukki i Satjam - uvidíme, jaké budou cenové nabídky.
Dobrý den, máme dřevostavbu, bydlíme v ní krátce a poslední měsíc jsem ze střechy doslova nešťastní . Poměrně hodně u nás teď v zimě fouká, v noci je to mazec, plechy hučí, " hřmí", jakoby se vlní, koukali jsem na to zvenčí, ale střecha se při pohledu ani nehne a venku není nic slyšet. Četli jsme návody na montáž přímo od Ruukki, vše proběhlo, tak jak mělo. Pročítali jsem si diskuze na netu a našli jsem pár podobných zkušeností, ale řešení nikdo nepsal. Máme slíbené nějaké manžety, které by měly hlučnost eliminovat, tak uvidíme, jestli to pomůže. Při dešti to není nic dramatického, to moc slyšet není.
anony, dám Vám špatnou, ale moji radu. Jestliže je větrno, plechy vydávají zvuky, jděte domů a pusťte si krásnou muziku. To je totiž důsledek plechových krytin. Vydávají zvuk při velkém větru. Ale na uklidněnou, takových větrných dní tolika není.
Aha, tak to jste mě moc nepotěšil. Jenom pro jistotu se ještě zeptám - máte tu variantu "Premium"? Měla by být tužší a tím pádem jsem doufal, že bude také tišší. Jakou máte tepelnou izolaci? Myslel bych si, že vrstva izolantu by měla z velké části podobný hluk zachytit...
Nejsem si jistý, ale myslím, že nemáme varintu Premium, parametry máme +- stejné, jako všichni v tomto diskuzním vláknu: forum.tzb-info.cz/... ...čekám, co mi k tomu ještě řekne firma, co nám dům stavěla, prý se to dá nějak eliminovat manžetami. Přes den to člověk ani moc neregistruje, ale v noci, kdy je ticho a venku je silný vítr - a že těch větrných dní bylo za poslední měsíc docela dost - tak je to dost slyšet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.