Nejste přihlášen/a.
Dobry den, spadlo nam do WC to osvezovadlo co se vesi za okraj misy a zahucelo do odpadu. Od te doby Wc spatne odtyka takze urcite zustalo zasprajcovane nekde v sifonu. Zkousel jsem ho vytahnout ale je to az nekde v utrobach sifonu mimo dosah a nevim cim se k tomu jinak dostat. Musi tam byt dost pevne uvizle protoze ani tlakovy zvon s tim nikam nehne. Poradite co by na to mohlo platit?
Ahoj. Hoši, nehledejte problém tam, kde není. Jde jen o hajzlík. Jestli se ta věc nedá nahmátnout rukou, tak se nechá klesnout voda v sifonu na normální minimum a mísa se odšroubuje ode zdi, nebo ze zdi. Pak se na věc narazí na tom druhém konci sifonu, nebo někde dále v navazujícím koleni. Spousta lidí se hrozí použít vlastní ruce ve vlastním hajzlíku. Co tam asi může být? Když se ten obsah rozhrká zvonem a párkrát se spláchne za sebou, nemělo by tam už nic hrozného překvapit. Tak do toho, držím palce. Ahoj.
WC mísy mají různé vyústění odpadu: zadní, zadní šikmé nebo spodní (dolů) a podle toho i tvar sifonu. Podívejte se na web na obrázky podle vašeho typu sifonu, například sanita.cz/... a uvažte, kde by mohl se mohl cizí předmět zašprajcovat. Možná by stačilo několikrát důkladně spláchnout a pak si na ruku dát dlouhý igelitový nebo mikrotenový (neporušený) pytlík, zavřít oči, strčit ruku do mísy a šmátrat, případně si do ruky vzít nějaké pružné pátradlo, třeba kousek (asi 20 cm) hadice, tuhého kabelu nebo něčeho ohebného a zkusit tím šmátrat. Nebo kus silnějšího izolovaného drátu s očkem a zkusit šmátrat a cizí předmět si přitáhnout dovnitř. Pokud projede do roury, velkým průměrem odpadu se dostane až do kanalizace a nějak se vyplaví.
Zdravím. Už mnohokrát v životě jsem se pokoušel ty osvěžovadla vytáhnout z mísy a popravdě nikdy se mi to nepovedlo. Vždy jsem musel odmontovat keramiku. U toho je akorát jeden problém , že se velice lehko utrhnou šrouby a pak musíš vrtat nové díry. Nové šrouby potom mažu vazelínou. Přeji hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.