Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava točené omítky po krupobití

Od: lofk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, po krupobití mi na fasádě zůstaly vytlučené díry do omítky. Omítka je dělaná (točená _ minerální) na polystyrenové zateplení( polystyren + 2 vrstvy stěrky s perlinkou). Poraďte zda stačí opravit vytlučená místa , případně zda je nutné přetáhnout celou omítku

Oprava točené omítky po krupobití

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bez podrobné prohlídky, jedině celou stěnu!

Bohužel.

alf*
hodnocení

0x

dům je dobře pojištěný? Potom by třeba nevadilo že celou stěnu.

hodnocení

0x

stále na to čumím, to jsou fakt následky krup? Kolik stěn to poškodilo, nemůže být chyba v pracovním postupu?

lofk
hodnocení

0x

pojištěný bohužel není, vzalo to jen jednu stěnu, ze strany odkud se přihnala bouřka, kroupy byly cca jako pingpongové míčky... (sousedům to rozbilo vsechny okna)

Bude potřeba před natažením nové vrstvy ty díry nějak zarovnat? případně oškrábat zbytek omítky (brrrr při té představě mě mrazí)?

zatím díky za odpovědi

Lofk

tak to Vás lituji. Tolika pinpongových míčků, to nase...

oškrábat to co nedrží,,,,,,,,,,,,díry zarovnat, ale jak jsou hluboké. Přiložte lať a zkontrolujte rovinnost.

lofk

takže vyplnit jen normálně omítkou? zarovnat a potom natočit novou? nebo oskrábat co půjde a přetáhnout pro jistotu ještě vrstvou stěrky a až na to rovné potom znova omítku?

...oskrábat co půjde...podle prohlubní...vrstvou stěrky...jinak znova omítku.

technikjirik*

těší mne že, můžu podle svého svědomí souhlasit s panem Milanem

Hurá, Jiřík se nám vrátil. Vítám Vás po přestávce!

technikjirik*

děkuju ...článek o klenbách hotov, ale naběhl jsem si ...ted zase konzultace v mailech na konkrétní problémy..

lofk
hodnocení

Díky za rady, nakonec šla špachtlema točená dolů , penetrace, stěrka, penetrace a natočili jsme novou omítku. po aplikaci první penetrace "vystoupily" tmavší kola o průměru 10 cm, takže ty kroupy byly opravdu velké

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]