Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně

Od: milda2 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,po výměně plastových oken a následném začištění se pod třemi okny ze čtyř objevily mokré flíčky.zprvu jsem myslel,že štuk vysychá,ale po týdnu jsou tam ty flíčky pořád.Zvenku je daná lišta přes parapet a zatěaněná silikonem,tak si myslím,že nemůže tudy zatékat a navíc neprší a parapety jsou suché.Prosím o Váš názor čím to může být. Děkuji za odpovědi

Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně
Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně #2
Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

že by plíseŇ?

milda2
hodnocení

To těžko,ono to totiž vylezlo hned druhý den,co se to naštukovalo.A vždy jsou pod oknem max.2 flíčky a u každého okna na jiném místě.

fiser22*

Druhý den - nemůže to být náhodou něco mastného?

milda2

Tak to nevim,spíš mě napadlo,jestli to nemůže být tím,že tam zedníci nechaly ty kousky (myslím že to byl plast a dřevo) čím byly okna podložena.

hujer123*

nebo ty plastové podložky naopak vytáhli a dutinu vyplnili maltou. A protože malta má lepší vodivost než montážní pěna,vznikly tam tepelné mosty. Nezbyde asi nic jiného, než v některém z flíčků udělat sondu a zjistit příčinu těch skvrn. Pojal bych to jako reklamaci.

doplněno 18.12.14 08:00:

Všechny flíčky jsou uprostřed, Jestli to okno podkládali jen uprostřed, je to divné. Já bych rozuměl, kdyby bylo podepřené na krajích a okno jimi dali do vodováhy. Uprostřed mohly způsobit prohnutí rámu.

milda2

Tak na 100% vim,že je tam nechali.spíš mi přijde,jakoby pouštělo barvu to dřívko zadělané pod štukem,které tam dle příručky k oknům museli nechat.

hodnocení

0x

Dobrý den,

můžete, prosím, udělat další fotky, dále od okna, a klidně i zvenku, aby bylo vidět zapravení parapetu?

Viděl jste když montovali parapet? Často zůstane pod parapetem dírka až ven, pak tudy táhne, klidně to může být tepelný most. Ale je to jen odhad, dle fotek..

milda2

Parapet zůstal původní(ta třetí fotka).Davali přes něj venku nějakou pozinkovanou lištu a zamazávali to silikonem.Ještě dodám,že zevnitř parapet neni.

doplněno 17.12.14 17:11:

Omlouvám se za kvalitu,je to foceno mobilem.Ten flek je uprostřed okna.

Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně #4
Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně #5
Mokré flíčky pod plastovými okny po výměně #6
hubas*

Nemáte v místě fleků provrtaný rám pro turbošroub?

bruk600*

..a jaký máte důvod, že z vnitřní strany není parapet? Je to na něj vlastně už připravené a vyřešil by se tím váš problém s flíčky.

milda2

Ty turbošrouby mě taky napadly,ale nejsou ani v jednom místě těch fleků.

A ty parapety mi rozmluvili,protože to okno mám zároveň s panelem,tak bych musel koupit nějaké příchytky a přišroubovat to ke zdi a parapetu.

Zítra mi přijedou maníci od té firmy opravit kliku,tak se jich schválně zeptám čím to může být.

bruk600*

Rozmluvili? I když si odmyslím ty fleky, tak víte jak bude po pár měsících vypadat ta vodorovná plocha? Bude zaprášená a každá kapka, která se na okně vysráží bude na tom vidět. Prostě bych tam dal parapet i tak, že ho přišroubuju do panelu na hmožděnky.

milda2

Tak to voda by se tam srážet neměla,je to trojsklo,ale uvidíme zítra co řeknou pánové

Nám coby vnitřní parapety namontovali asi 5 cm široké plastové lišty. Nevěděl jsem k čemu jsou dobré. Do prvního mytí oken. Bez parapetů budete muset dávat sakra pozor, aby Vám něco nesteklo.

milda2

Tak to máte pravdu,ale nyní řešim hlavně ty skvrny.

milda2
hodnocení

Tak pánové neví co to může být.Zkusil jsem to postříkat savem a uvidíme

Pokud se to objeví, opět, tak je traba ďoubat a hledat co je v cestě za tepelný most..

milda2

Tak bohužel savo nepomohlo,nazbyde mi nic jiného než se po svátkách pustit do zkoumání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]