Nejste přihlášen/a.
Zdravím, po novém roce plánujeme pořídit novou kuchyň, ale nějak nevíme, na koho se obrátit Minulá byla ikeácká, ale jelikož jsme neměli přesné rozměry tak nám teklo za kuchyňskou linku a to bylo zlo :-/ Poraďte, kdo pro nás bude nejlepší?
Nechte si ji udělat na míru v kuchyňském studiu, poradí vám a udělají takovou, jakou chcete. Případně najdete přímo truhláře, které se na to specializují. Já jsem si takhle nechala dělat kuchyň a byla jsem spokojená. Teď nás to čeká opět.
Ne, odstín se neokoukal, ale stěhovali jsme se a původní kuchyň jsme nechávali na místě. S původním studiem jsme byli moc spokojeni, nechávali si tam dělat kuchyň i rodiče a bratr a nebylo to nijak drahé, ale doporučit ho nemůžu, protože je zavaleno zakázkami a nestíhá, takže zkoušíme jiné, uvidíme, jak to dopadne. Je to východočeský truhlář, chci něco ve stylu Provence z pravého dřeva a to je docela náročná práce s obrusem laku ap. a moc firem to neumí. Uvidíme, jak to dopadne.
Okoukal se Vám odstín? ...chi, jen žertuji, já jen že Vaše odpověď je vtipně zavádějící - jakože jste sice byla spokojená, ale jen chvilku.
Ono záleží kolik chcete investovat, kuchyň na míru od truhláře to může být i víc jak 100 000 a bez spotřebičů, kuchyň Ikea pořídíte za nějakých 50 000 a to včetně vestavěného sporáku a myčky. Teklo vám za linku?, vždyť to lze snadno opravit, chce to vhodnou desku a oblepit gumovým pásem.
obrátil bych se na někoho známého ve vašem okolí, kdo teď kuchyni rekonstruoval. Určitě bude mít spoustu zkušeností. Samozřejmě rozhoduje cena, kde kuch studia, která vám zde milí rádcové doporučují jsou zdaleka nejdražší variantou. Menší soukr.truhláři bývají levnější. Nemají tak vysoké režijní níklady na sekretářky "modelky" a na prezentaci ve svých vzorkových ukázkových prodejnách. Rozdíl v ceně může být až 50%.
Rozhodně bych předem nezavrhoval linku vyrobenou na míru. Také jsem kdysi uvažoval o sestavě z IKEA, ale po spočítání všech položek včerně fólií na jinak bílé plochy skříněk (boky, spodky závěsných dílů) a riziko při vlastní neodborné instalaci linky z pochybného materiálu, tak mi vyšel návrh kuch. studia na velmi podobnou cenu. Navíc mi paní (původem stavařka) poradila mnoho vychytávek a na mém nákresu opravila chyby, takže mám nakonec linku za rozumné peníze s perfektní instalací a ani po sedmi letech se neobjevila žádná závada, kterou bych musel řešit. Doporučuji navštívit více studií, nechat si vypracovat návrh a sledovat, jak si s tím kdo poradí a kdo se ukáže jako odborník či amatér, který se snaží jen prodat, což je IKEA a podobní.
My si před 4 lety nechávali dělat od známého-truhláře. Linka je přesně podle našich představ. Platili jsme okolo 30 000, je to ovšem cena s malým dýškem, takže skutečná cena linky je trochu nižší. Připadá mi zhovadilost kupovat si linku z Ikee a podobných obchodů za 50 000 a více a to ještě bez spotřebičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.