Nejste přihlášen/a.
Je lepší položit dlažbu do koupelny na koso, nebo rovně? Kolik metrů se musí koupit navíc při pokládce na koso?
na koso bych nedával, rovně taky ne, kupte si nějaký obdélníkový formát a pokládejte ho na vazbu (rovnoběžné řádky jsou přitom vidět od dveří), na vazbu můžete do poloviny, nebo jen do třetiny (jakoby šikmo ubíhající vazbu), ztratí se nerovnosti a rozbíhavosti stěn, dobře si to rozměřte, aby vám někde nevznikly v krajích nějaké "nudle", já dělal tu posunutou na třetinu a napřed si jí celou položil a nařezal "na sucho!, druhý den nalepil
tady foto těsně po pokládce a zaspárování
píšete:
dobře si to rozměřte, aby vám někde nevznikly v krajích nějaké "nudle"
a paradoxně vám tam ty nudle vznikly...
Běžně se počítá na prořez 10%,nwn,ale na koso asi víc.Zdali na koso nebo rovně je na vás,na koso je náročnější na rozměření,ale lépe se schová (není tolik vidět)když ujede spára,ale v sumáru vypadá lépe.
doplněno 16.12.14 21:34:Babko-s velikostí koupelny nemáte pravdu!Osobně jsem si takto dělal extra velkou koupelnu a WC -pamelákové! Nyní však jen WC.po rekonstrukci jádra je jiná dispozice koupelny jinak a dlažba se vykutala.
Jak jiz tu kolegove radi, jestli nemate zcela rovne zdi a vsude krasne prave uhly, jdete do pokladky na koso. Sam tak mam udelany cely dum a vypada to dobre. S rozmerenim je to samozrejme pravda, idealni je si rozlozit dlazbu na sucho a vyzkouset, popripadne si udelat kladacky plan. Prorez jsem pocital 15%. Radeji o balik vic, nez aby chybelo.
Bavli jsem se s profikama kamaradama a dostal jsem vynadano, ze jsem lepil na flexi v baumarktovych radach. Takze si kupte i lepsi lepidlo, investice navic to nebude velka a at se dilo dari
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.