Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodiny měřcící spotřebu elektřiny

Od: ledl odpovědí: 7 změna:

Ahoj, má úplně blbý dotaz, ale jelikož jsem to nikdy neřešil ani se o to nezajímal, dávám otázku zde. Chci se zeptat jak to chodí ohledně elektriky, respektive jak je to s hodinami v budníku.

Mám tam na měřáku T1 a T2, což jsou předpokládám vysoký a noční tarif.

Ty číselné hodnoty se tam díky spotřebě elektřiny neustále budou sčítat nebo se to vždy po měsící vynuluje? Chtěl bych si nějakým způsobem každý měsíc porovnávat spotřebu, tak proto se ptám. Díky moc za odpověď na stupidní otázku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, jedná se o dva tarify. Nic se nenuluje, čísla stále nabíhají.
ledl
hodnocení

Díky za odpověĎ, takže celý život, co budu bydlet bude neustále hodnota narůstat.

Celý život ne, protože elektroměr má svou omezenou životnost a v průběhu 5-10 ho energetika vymění.

Nový bude mít ve výchozím stavu zase nulu.

Pokud si chcete hlídat spotřebu, musíte si každý měsíc ve stejný den a nejlépe i hodinu opsat stav s tím, že předchozí stav odečtete od té nové a tím získáte spotřebu za uplynulý měsíc.

ledl
hodnocení

Díky za odpověď. Ledl

iz*

Mně před cca 2 roky měnili elektroměr a na novém už byl nějaký zůstatek, nezačínal znovu od nuly. Pamatuji si to, protože jsem si hlídala, jestli mi dodavatel nenaúčtuje i ten předchozí stav ...

Takže spotřeba se bude stále načítat, ale po výměně nemusíte začínat od nuly.

Podobně to u nás bylo s vodoměry. Ani ty jsme na začátku nedostali s nulou ...

Na počátku se přístroj kontroluje a tím naběhne nějaká malá hodnota. Ale při montáži se zapíše jako výchozí a při vyúčtování se odečítá.

iz*

Elektroměr jsem dostala s počátečním stavem 2996 kWh ve VT a s 1581 kWh v NT. Má roční spotřeba je cca 690 kWh ve VT a cca 1450 kWh v NT ...

U jednoho vodoměru byl počátek přes 40 kubíků, u druhého cca 15 kubíků ...

Ani jedno podle mne nevzniklo kontrolou.

Je mi jasné, že že by výchozí hodnota měla opravdu být výchozí, ale podle mne je jistější si to v následném vyúčtování zkontrolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]