Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GSM alarm a PIR čidlo venku

Od: pirak odpovědí: 8 změna:

Dobry den, potrebuji zabezpecit prostor pred domem, mam objednany gsm alarm s PIR cidlama. Ale ja ty PIR cidla musim mit namireny na prostor pred dum a pres sklo to pry nefunguje. Kazdy pise o tom ze venku by vznikalo moc falesnych poplachu pres den, ja je chci mit zapnute jen v noci, proste je polozim na parapet okna a namirim pred dum. Zajima me vydrz cidel, protoze nikde nepisi IP44 - takze snih - voda - led...dekuji za vase nazory. dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jednoduché a spolehlivé je namontování běžně prodávaného vodotěsného PIR senzoru na síťové napětí VEN na parapet nebo rám okna. Dá se nastavit jen noční provoz, dá se nastavit citlivost. A na výstup je možné připojit třeba žárovku nebo rádio nebo trafo a zvonek... Prostě něco, co upozorní.
Funguje to okamžitě.. Bez SMS nebo volání, které se může klidně zpozdit a předpokládá to také koupit SIM kartu a dobíjet kredit, i když nečerpáte,
To každý večer a každé ráno chcete manipulovat s těmi čidly? A platit za každý nevinný pohyb před domem? Je nutné GSM, pokud budete v tom domě?
Dejte odkaz na to GSM a více detailů.
pirak
hodnocení

Ano, me pravidelne chodi zlodej pozde v noci, chci byt doma a cekat behem spanku na ohlaseni alarmu...rozhodl jsem se pro tento: eva.cz/...

To Vaše ano platí k čemu?
K manipulaci s čidly večer a ráno?
Nebo chcete platit za každý přelet ptáka, poběhování koček, průjezd náklaďáku, nové bdterie do čidel a kredit na SIM kartě? Není jasné, proč GSM, a jen přes noc, když bydlíte v tom domě. Na sledování před domem stačí jeden PIR detektor za 200-300 korun. A přes den je GSM na nic, když zpráva může dojít i za půl dne, nebo po zavolání přes den Vám trvá půl hodiny návrat z práce domů.
Nejlepší je realizovat zabezpečení na konkrétní požadavky a možnosti. A od Vás jsme se toho moc nedozvěděli... Tak jen tápeme, všichni.
doplněno 16.12.14 13:42: Když už to budete mít, tak si to nechte nainstalovat od odborníka a přezkoušet.
Nejsem si zcela jistý, zda ten PIR senzor je vodotěsný, teda vhodný do vnějšího prostředí.
Ovšem stejnou službu by udělal PIR detektor, pohybové čidlo, o kterém píši v prvním příspěvku. Třeba gme.cz/...
pirak
hodnocení

Ano jsem myslel mit gsm kdyz jsem doma, nechci porad koukat z okna a cekat na neho, tokhle mi zacne zvonit telefon a teprve ted vyletim. On nic neuslysi...o to jde, zadne sireny, jen muj telefon. Namirim cidla vice do vzduchu, tudiz to kocky brat nebude. Ale nemam zadne zkusenosti. Za dve hodiny mi ma dorazit, tak premyslim jestli to prevzit nebo ne. Jde mi jen o ty pir cidla. Dal si myslim ze bude vse fungovat jak ma...dekuji

hujer123*

Ale to se dá zařídit mnohem levněji než GSM. Tak či tak se asi moc nevyspíte, protože planých poplachů bude jistě hodně.

penta.cz/...

doplněno 16.12.14 17:30:

Podle popisu se to dá přepnout do režimu siréna - zvonek. Osobně bych se raději nechal budit v tom druhém reřimu. V případě toho prvníko bych zbalil v lednici konzervy a piva a mazal do krytu. :)

pirak
hodnocení

Dekuji za typ, to jsem vubec nevedel ze neco takoveho existuje...otazkou je, jestli me to nebude budit stejne akorat s vetsim randalem. Koupil bych to jen proto ze je to venkovni...Ale dekuji za typy. Proto sem pisu. Dobra poradna.

To, co popisuje hujer, může být dobrá věc. Za předpokladu, že je to určené do vnějšího prostředí. A o tom bych si dovolil pochybovat. A je to třeba ráno vypnout a večer zapnout nebo přepnout na hlídač přechodu. Dále je to na baterie. a ta vnitřní sirénka 130 dB bude slyšet i ven.
Ale komu není rady... Když nedokážete popsat konkrétní požadavky na to zařízení a způsob využití, těžko radit.
Nešpekulujte, vše už je vymyslené. Jen do Vaší hlavy a způsobu myšlení nevidíme. Existuje mnoho dalších specializovaných věcí, které by se tu daly použít.

boris*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zabruslil jsem na tyto stránky s odstupem času a informuji. Po ročním zkušebním provozu GSM PIR čidla pro ochranu osob a majetku v porovnání s profi alarmy nemám sebemenších výtek k PIR ALERT A9 alarmu, který se jeví jako víceúčelový za zlomek ceny ústředen s čidly.Mám obojí verzi tak testuji a informuji o možnostech. V případě zájmu se ozvěte na meil, rád se podělím o zkušenosti, které jsem získal stylem / hokus - pokus /.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]