Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop slaměný a hmoždinka

Od: dejvik015

Zdravím chci upevnit lustr,ale zjistil jsem že stropy jsou ještě po staru dělané ze slámy jak mám upevnit lustr když hmoždinka mě nedrží? Děkuji za rady jsem Vám velmi vděčný

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není pod omítkou kromě slámy i rabicka a to vše přibitý na štípanejch prknech? Pak stačí jen najít prkno, ty mezery mezi nimi nejsou velký. Samozřejmě zákon schválnosti funguje a jako na potvoru vždy prvním pokusem trefíš spáru mezi prknama.

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Hmoždinku tam nedávej.Zavrtej do prkna ohnutý háček,ten koupíš v každé prodejně domácích potřeb.Je dobré dírku pro háček předvrtat příslušným vrtáčkem.

rv*
hodnocení

1x

Lehký lustr do prkna nad "slámou", těžký do trámu, který je potřeba najít

macek7411*
hodnocení

0x

Možná je strop rákosový, ale i ten se přdělával na prkna.

hodnocení

0x

Je to tzv palach,což je sláma nebo rákos spletený drátem a přibitý na prknech,která jsou na trámech a...

Dělalo protože šlo o strop ,aby omítka držela! tlouštka dle vrstvy může být cca 2cm+-!není třeba hmoždinka,stačí vrut!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]