Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej televize,kupní smlouva

Od: lll* odpovědí: 2 změna:

Prodávám televizi,samozřejmě už je bezzáruky a říkal jsem si že pro jistotu si nechám podepsat kupní smlouvu.Samozřejmě si ji zájemcem řádně vyzkoušíme,ale za týden mu může kleknout a může být na problém zaděláno.

Lidi pak zkoušejí kdeco,vymýšlejí si a lžou.Tak sem si řekl,že si to ošetřím kupní smlouvou pro případ kdyby něco nastalo.

Co myslíte,je to dobrý nápada a hlavně k něčemu?Neznám celý občanský zákoník...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mildas*
hodnocení

0x

Sepisoval jsem kupní smlouvu při prodeji auta. Je to dobrý způsob jak lidi odradit pak něco zkoušet. Musí se tam samozřejmě napsat skutečný stav věci. Ale budeto chtít kouknout do občanského zákoníku jestli se něco nezměnilo.

hodnocení

0x

podle mě je KS zbytečnost zejm. na spotřební elektroniku. KS bych dělal jen v případě záruky. Záruku nedáváte, co teda po Vás může kupující dále požadovat není jasné. S věcí je seznámen a hce ji tak co ! Nic nesepisujte. Kdyby chtěl něco vrátit nemá nárok s tím to i kupuje. Přece nebudete prodávat starý nábytek a k tomu psát smlouvu, proč taky vlastně. Na bazarových serverech je tisíce inzeátů, nemyslím si, že se kdokoli zabývá nějakými smlouvami, které prodávajícícmu nijak nepomůžou.

doplněno 16.12.14 10:31:

auto není TV, to bych neuváděl jako příklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]