Nejste přihlášen/a.
Ještě poslední dotaz ohledně plánované přístavby sousedky: V plánech, které jsme na stavebním úřadě prohlédli, je zakresleno komínové těleso, které se nachází cca 50 cm od hranice našeho pozemku a navíc ústí přibližně jen asi dva metry od okna naší ložnice, ve výšce stojící postavy. Otevřu okno a do něj mi bude kouřit komín. Velmi nás to překvapilo, zdá se nám to až neuvěřitelné, že něco takového prošlo do územního řízení. Můžete, prosím, poradit nějakou normu, která toto ošetřuje? Chceme podat námitku. Navíc, tento komín samozřejmě tím pádem vůbec nepřekračuje hřeben naší střechy, dočetla jsem se na internetu, že by jej měla překračovat o 65 cm, to by ten komín museli zvýšit snad o tři metry.
Komín má být vystavěn cca 65cm nad štítem vlastní střechy
O sousedních domech tam nic není . Myslím že mynimální vyška komína je cca 5m
Ahoj. Janino, je tu moc málo informací. Kolik to je metrů od hranice pozemku k vašemu domu? Popsala jsi to, jako by se ten komín přímo díval do oken. Pak nelze nějak rozumně radit, i když se kolega nahoře dobře snažil. Ale, o něčem jiném. Něco doplníš? Ahoj.
doplněno 14.12.14 22:38:Tak to je až nechutně blízko. Je nutné, se do toho jejich stavění zapojit připomínkama. Ta věc by měla dosahovat až nad střechu vašeho domu, dle norem. Pokud by mi tohle čudilo do oken, tak bych ho asi nějakým trámkem boural. Nebo ucpával. Bacha, to by mohlo být o život.
Je to půl metru od hranice pozemku, to jsem, myslím psala. Jo, jde o řadovou zástavbu, takže náš dům stojí v hranici, stejně jako sousední, ke kterému chtějí přistavovat přístavbu s tím komínem. A opravdu je to tak, ten komín by se vlastně díval přímo do oken, byl by cca metr od kraje okna, vzdálenost oknu by nebyla snad ani dva metry. A ústil by ve výšce toho okna, dejme tomu ve výšce stojícího průměrně vysokého člověka.
Děkuji, nedá se někde dohledat, jak daleko musí být komín od okna? Našla jsem to jen ve vztahu ke střešnímu oknu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.