Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava vnitrni spalety

Od: martina4* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, potreboval bych poradit jak opravit vnitrni spalety na kterych byla vlhkost z tepelneho mostu. Letos na podzim jsem to z venku opravil a zadne nove fleky nevylezly. Na dotek je spaleta sucha, ale nevim jak to vypada vevnitr v cihle. Nemam radeji jeste vysouset ventilatorem a teplym vzuchem? Nebo uz rovnou opravit? Mam to oskrabat spachtli? Na nekterych mistech odpadl i stuk. Dekuji predem za zady. Martin

Oprava vnitrni spalety
Oprava vnitrni spalety #2
Oprava vnitrni spalety #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, přes léto by měl být sloupek vyschlý a tak z nastřádané vody bych neměl strach. Myslím, že tento sloupek bude stále nějak problematický, protože má velkou vnější plochu, která působí jako chladič. Tak bych prostě oškrábal starší nesoudržný štuk, zbytky malby a opět to přeštukoval. Pokud máte doma nějaký zbytek flexibilního lepidla, tak bych ho přimíchal do nového štuku, protože to bude pevnější, soudržnější a pokud to zas trochu zvlhne, tak to po vyschnutí jen přebílíte. Bílil bych to jen hašeným vápnem, protože je odolnější ve vlhku proti plísním taky se líp spojí se štukem v podkladu. Nevím jak máte to máte řešené v místnosti a jak tam topíte, ale asi by to chtělo, hlavně v mrazivých dnech, zvýšit pohyb teplého vzduchu okolo tohoto rohu.

martina4*
hodnocení

Dobry vecer, na venkovnich spatetach je XPS polys 5-6 cm tlusty. Puvodne byl jen 2 cm a udelalo to ten maras co vidite na fotkach a dole misto parapetu a polystyrenu pod nim byl holy beton ktery taky urcite natahl vlhko do sloupu. Toto vse jsem vyresil v polovine rijna. Tak se tedy nemusim bat, ze je ve sloupu jeste vlhko? Ten stuk myslite jen zaflikovat tam kde odpadl? Nebo celoplosne novy? Dekuji Martin

hujer123*

Také to vidím jako problematické místo. Ta okna se měla osadit co nejvíce ven, aby se zmenšila ochlazovaná plocha toho sloupku a měla se zateplit i špaleta.

martina4*
hodnocení

Myslite vnitrni spaletu zateplit? To nemam. Okna nesly osadit vic ven, protoze mam roletove preklady Heluz. Martin

hodnocení

1x

Že bych ty fotky znal?

Osobně bych oškrábal malbu, odstranil vše co nedrří, dle velikosti prohlubní bych selou plochu oštukoval, nebo velké díry předtím vyspravil lepidlem.

Vlhka bych se neobával, páč vše je porezní a vychne..

doplněno 15.12.14 07:46:

Já bych nevysoušel..

doplněno 15.12.14 17:14:

Nepenetrovat,

doplněno 16.12.14 08:39:

Martine,

muzu nechat malbu ktera drzi? Co ty diry pod ramem v pene? Nemam to znovu vypenit?

Malba bych raději omyl vodou a oškrábal, a díry samozřejmě znovu vypěnit,...

martina4*
hodnocení

Jo znate fotky. Radil jste mi s tep.mosty. Prohluben je tak 3mm. na tom velkem fleku. Tak to tedy celoplosne ostukuji. Uz tedy nemam vysouset teplometem? Dekuji

martina4*
hodnocení

Tak jsem oskrabal co se dalo a dute mista odpadly. Jsou velke prohlubne, vemu to lepidlem. Dostal jsem se do spary mezi oknem a spaletou, obcas jsou tam velke prohlubne v pene. Nebude to vadit? Mam to napenetrovat pred lepidlem a pak pred stukem? Martin

martina4*
hodnocení

Dobry den, muzu nechat malbu ktera drzi? Co ty diry pod ramem v pene? Nemam to znovu vypenit? Dekuji Martin

Oprava vnitrni spalety #4
Oprava vnitrni spalety #5
Oprava vnitrni spalety #6
bruk600*
Dobrý den, taky jsem řešil podobný problém s vnitřními špaletami, protože u rámu je to nejproblémovější místo a pěna vám tam jednoduše držet nebude a při zařezávání se zas vydrolí, nalepil jsem na plochu slabý 1 cm polystyrén, u rámu jsem nechal cca 1cm spáru a tu jsem pak vypěnil (pěna se natlačí do staré spáry a rozepře se mezi polystyrén a rám), pak kalsicky lepidlo, perlinka, štuk. Já mám výhodu, že navazující stěna je volná a může to bezproblémů odvětrávat do místnosti přes ní a pokud by jste to udělal stejně, tak to budete mít celé uzavřené v polystyrénu a zcela nedvětrané. Snad by se to dalo udělat tak, že by jste tam nalepil jen tak 2-3 cm pásek slabého polystyrénu a ten pak překrýt lepidlem, perlinkou a štukem. Před nějakou dobou jsem viděl v OBI polstyrénové krycí lišty a ty mohly mít pro toto ideální tvar. Třeba něco takového a přebytečnou část pak není problém zakrojit a případně trochu přebrousit na výšku, ketrou už nějak schováte do špalety. tref.cz/...

hodnocení

0x

no,chtělo by to celé oškrabat a přeštukovat ale co s tím udělají silnější mrazy? raději bych počkal do jara

martina4*
hodnocení

No doufam, ze silnejsi mrazy s tim neudelaji uz nic. Martin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]