Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předzeď v obýváku

Od: kutilka22 odpovědí: 13 změna:

ahoj ,tak sem tu zas s otázkou:D...poradí mi prosím někdo ze zdejších stavařů z jakého materiálu vyzdít takovouhle předzeď v obýváku ,která by měl vystupovat jen cca 2cm?...(je to ta hnědošedá zed uprostřed ...na obr.) .

Předzeď v obýváku

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

0x

To nebude nejspíš "zeď z cihel" ale jen sádrokartonová atrapa. :)

filip17*
hodnocení

0x

přesně tak jak říká @honzacz bude to sádrokarton shodou okolností zrovna ve čtvrtek se dokončovalo něco podobného u nás v bytě a výsledek parádní ;)

doplněno 13.12.14 16:30:

asi byto šlo udělat jako zeď, ovšem ono také dost záleží na rozpočtu

kutilka22
hodnocení

a když nechci sádrokarton?..tak z čeho ještě by se to dalo nahodit?..

honzacz*

Tak 2 cm se dají nahodit i běžnou cementovou omítkou na síť, pokud je omítka pevná, nebo by se dal nalepit polystyren a přetáhnout ho perlinkou a stěrkou.

kutilka
hodnocení

a nešlo by to prostě jen z jádrové omítky?...nebo stavebního lepidla?

zepe*
hodnocení

0x

a co koupit 2cmm polystyren (nemusi se kotvit) a ten přilepit a dat do lepidla a finalní omítku je to rychlé

doplněno 13.12.14 19:18:

XPS polystyren ten je tvrdý

kutilka22
hodnocení

já nevím..ten polystyren mi moc nesedí..je to měkké a na té zdi bude viset televize atd...nešlo by to udělat jen z lepidla? nebo náké cihličky tenké?

doplněno 13.12.14 18:50:

a co to postavit z nejtenšího ytongu?..nejtenší má tuším 5 cm hloubku...což by ještě šlo...může se pak na ytong místo jádrové dát sádrová omítka?

zepe*

tak to rovnou udělat sádrovou ta jde v podode do 4cm ale bude to neco stát :)

kutilka22
hodnocení

zepe: myslíte jako pouze sádrovou omítkou udělat celou tu zed?..to by bylo fajn...to by šlo?..

majsterjoe*

Proč se bojíte sádrokartonu? Je to rychlé, a vydrží to. Ani ten výše jmenovaný polystyren není špatný nápad, televize se zakotvi přes něj až do pevné zdi.

kutilka22
hodnocení

protože mám radši starou poctivou metodu ...cihličky ,nahodit sádrovou..ted je ale na té zdi vyzrálý štuk...ten musíme oškrabat?..nebo ten ytong muže jít na to?... pak už si finální vrstvu ozdobnou udělám sama ..to už mám vymyšlený:D...výsledek by měl vypadat takto

Předzeď v obýváku #2

honzajs122
hodnocení

0x

halvně si v té zdi nezapomeňte udělat kabelové vedení pro televizi a to včetně elektriky :)

kutilka22
hodnocení

honzjs: vývody pro kabely a zásuvka už tam je...ted už jen jak ud+lat tu předzed...myslíte že by to šlo udělat jen ze sádrová omítky?..ve vrstvě 3 cm?

doplněno 16.12.14 03:16:

tak sem se stejně musela poptat a zjistila jsem ...předstěna jde nahodit ze sádrové omítky ..která je určená pro větší tlouštky až 5 cm...anebo z modelační omítky např.Decor concrete...snad to taky někomu pomůže:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]