Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ako vysťahovať osobu po vyhranej aukcií?

Od: aha88* odpovědí: 3 změna:

Dobrý deň. Chcem sa poradiť. Som vlastníkom domu ktorý bol rozdelený na polovicu, jedna polovica domu patrila strícovi ktorí sa dostal do exekučného riadenia, dôsledkom absolútnej ignorácie exekučného súdu a ich splnomocnencov. V elektronickej dražbe som mal najvyššie podanie a všetko som vyplatil a teraz mi už pripísali na katastrálnom úrade parcele zahradu proste všetko na moje meno. Problém je v tom že stríc je alkoholik a drží sa tam ako voš v kožuchu - pri tom má kde ísť (ak by ste ho poznali nemali by ste s ním ani štipku zlutovania) lenže vie trocha chodiť v zákonoch a jednak sa vyhráža že ten kto sa pokúsi vysťahovať tak to bude jeho smrť a jednak ak by som postupoval spôsobom ktorý by mohol napadnúť s právneho hladiska urobí to. Prosim o radu ako ho vysťahovať, či mám právo po vyzvání o vysťahovaní naňho zavolať políciu alebo starostu, alebo som odkázaný len sám na seba.

Za každú radu budem vďačný. Inak dom je samozrejme v ČR.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
První krok, kterým musíte začít je doporučený dopis. V něm strýce vyzvete aby se k určitému datu odstěhoval protože užívá vaši nemovitost bez platné nájemní smlouvy tím vám brání v tom abyste nakládal s vlastním majetkem podle svého uvážení. Pokud se do uvedeného data neodstěhuje, podáte na něj na policii oznámení pro neoprávněné užívání cizí věci a zásahu do vlastnických práv. Skutečnost že má na uvedené adrese trvalé bydliště neznamená že byste mu museli zajišťovat jiné ubytování.
aha88*
hodnocení

ďakujem za cennú radu. A chcem sa ešte spýtať po podaní oznámenia na polícií, je možné že by ho prišli vyviesť oni? alebo ako to potom pokračuje? lebo mám silné tušenie že nebude reagovať na moju výzvu.

Poradil jsem první krok. Zbytek bohužel záleží na tom, na koho u policie narazíte. Když mají za zadkem televizi umějí být policajti k neoprávněným nájemníkům nesmlouvaví. Druhý extrém je, že vám znuděný pašík u okýnka řekne, že policie tu není od toho aby řešila vaše problémy s nájemníkem. Snad narazíte na úředníky kteří budou aspoň na půli cesty mezi oběma zmíněnými extrémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]