Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, V obchodech se prodávají nekvalitní takzvané gumové rohlíiky. Po přinesení domu lze ještě nějak upravit aby byly lepši jako dřive se prodávaly křupavé? Děkuji,
Já mám plynové topení, zvané wawky. Rohlík na topení položím a po chvíli otočím. 10-15 minut. Pak křupkají a drobí. Asi by to šlo i na radiátoru, když hodně hřeje. I na toustovači na nástavných drátech to určitě půjde. Případně rozkrojit podél a do trouby nebo remosky. Po chvíli máznout máslem a položit plátky sýra. Ještě zapéct.
Rohlíky i několik dnů staré, rovněž jak zde uvádíte, dávám na mírně zahřatou plotynku, litinovou desku plynového sporáku. Před zahříváním rohlíky trochu pokropím vodou. Rohlíky obracím aby se nepřipálily. Poté jsou chřupavé, lépe chutnající.
Dobrou chuť -miro
Všechny rady k úpravě rohlíků jsou určitě funkční, ale to ten obyčejný rohlík vyjde ve finále pěkně draho. Jeho cena je asi 2 koruny, je nepoživatelný a musíte kvůli tomu rozehřívat nějaký elektrický spotřebič, aby se dal vůbec jíst? No já bych raději vyzkoušela jiný druh rohlíků. A navíc, takto upravený rohlík se musí sníst velice rychle, protože jak chladne, tvrdne a je znova nepoživatelný.
A ono je to tak snadné, nenakupujete v hypersuper ale v malém obchodě, zjistíte v kolik hodin vozí pekař čerstvé pečivo, u nás na chalupě máme celé léto ( v zimě tam nejsme) mezi 7-7.30 rohlíky a pletýnky horké a křupavoučké, ve městě manžel zjistil, že do prodejny kam chodí pro chleba, ho vozí s pečivem v 11-12h, v tuto dobu donese vždy pečivo teplé (pokud to u vás není, buďte rád jelikož mi ten teplý chleba sníme téměř na posezení). Vím, že to není nejzdravější ale mám moc ráda teplé a křupavé kaizerky z dopékárny.
S tím Kaufem máte pravdu. I v Ostravě jednu dobu byly rohlíky tak hnusné, že jsme je ani nekupovali. Ale nastala změna až tak, že jsem z nich dělala krutonky do rybí polévky. Měla jsem pocit, že pochybí, tak jsem udělala znovu ještě z veky. A je to obrovský rozdíl. Ty z rohlíků jsou skvélé, křehké a ty z veky, tvrdé, ikdyž jsem dala kus másla. Vůbec jsem nedocílila křehkosti. Jasněže jsem to s množstvím přepískla a ještě je mám. Protože je v nich kus másla, je mi líto je nasypat vránám.
Rozpéct si rohlíky v sobotu a v neděli ke snidani patří k mému víkendovému rituálu Ovšem nerozpékám jich 20, takže nikoliv v troubě, ale na pánvi přikryté poklicí.Po rozehřátí pánve je třeba ztlumit oheň na minimum a rohlíky je nutno obracet. Mohou trochu "chytit" barvu, ale nesmí samozřejmě zčernat - to pak je lepší vzít další
Z pánve (na kterou se vejdou i 4 najednou) chutnají o mnoho lépe než z mikrovlnky, a navíc se to víc blíží původnímu procesu pečení. Takže přeji dobrou chuť - já už teď se těším na své nedělní rohlíky, které zase budou jak z pece od pekaře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.