Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit gumový rohlík?

Od: robin567 odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, V obchodech se prodávají nekvalitní takzvané gumové rohlíiky. Po přinesení domu lze ještě nějak upravit aby byly lepši jako dřive se prodávaly křupavé? Děkuji,

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
U nás doma tzv.gumáky dáváme do trouby.Stačí malinko zapéct,cca 5minutek a hle,jsou jako nové :)Křupavé a chutově opravdu výborné.

beri49*
hodnocení

3x

Typický český produkt - dodělej doma! Proč by se s tím pekaři zdržovali? Vyrobit v co nejkratším čase a vydělat! U těch rohlíků to ještě jde, ale obyčejný chleba se někdy nedá ani žrát! A to si u regálu ještě dovolí vylepit nálepku "Chlouba našich pekařů" - viz supermarket ALBERT!

hodnocení

2x

Já mám plynové topení, zvané wawky. Rohlík na topení položím a po chvíli otočím. 10-15 minut. Pak křupkají a drobí. Asi by to šlo i na radiátoru, když hodně hřeje. I na toustovači na nástavných drátech to určitě půjde. Případně rozkrojit podél a do trouby nebo remosky. Po chvíli máznout máslem a položit plátky sýra. Ještě zapéct. ;)

mkat*
hodnocení

2x

Netreba ich kupovať.Ak ich nebudú ľudia kupovať,pekári budú nútený robiť chrumkavé rožky.

hodnocení

1x

Taky gumové rohlíky nekupuji,mám štěstí že máme kousek rodinné pekařství,na jejich rohlících už jsme si vytvořili závislost :) jsou dokonalé!

hodnocení

1x

Rohlíky i několik dnů staré, rovněž jak zde uvádíte, dávám na mírně zahřatou plotynku, litinovou desku plynového sporáku. Před zahříváním rohlíky trochu pokropím vodou. Rohlíky obracím aby se nepřipálily. Poté jsou chřupavé, lépe chutnající.

Dobrou chuť -miro

hodnocení

1x

Na chvilku do trouby, ale není problém si je doma upéct.Jen to zkuste a už jiné nekoupíte.

majsterjoe*

Tak to ja bych si upekl, kdybych to umel.

K otazce: Gumove rohliky nekupuji, ne zcela cerstvy rohlik davam do trouby.

hodnocení

1x

Já gumový rohlík jím. Mám ho radši, než čerstvý, který praská a drobí do klávesnice.

hodnocení

1x
Udelejte zemlbabu...:)

hodnocení

1x

Všechny rady k úpravě rohlíků jsou určitě funkční, ale to ten obyčejný rohlík vyjde ve finále pěkně draho. Jeho cena je asi 2 koruny, je nepoživatelný a musíte kvůli tomu rozehřívat nějaký elektrický spotřebič, aby se dal vůbec jíst? No já bych raději vyzkoušela jiný druh rohlíků. A navíc, takto upravený rohlík se musí sníst velice rychle, protože jak chladne, tvrdne a je znova nepoživatelný.

hodnocení

0x

My máme mikrovlnku "s grilem" - hodím to na minutu na gril a jsou jak z pekárny :)

bomba*
hodnocení

0x

gumové rohlíky nekupuju, nechci podporovat samozvané pekaře

hodnocení

0x

Já používám ty dráty na toasteru.Jsou křupavé ale musí se hned konzumovat.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- u mně - žádný problém - mně gumové rohlíky (pokud nejsou tvrdé !) chutnají - ale muž si je dává rozpéct, jak tady ostatní.

hujer123*
hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno, gumové nekupuju, ale když někdy hlad zavolá a doma zbyl jen takový chudák, dám ho do mikrovlnky. Čas je třeba vychytat. Poté hned zkonzumovat. Výhoda je, že se nemusí nic dlouho rozpalovat.

lidus*
hodnocení

0x

A ono je to tak snadné, nenakupujete v hypersuper ale v malém obchodě, zjistíte v kolik hodin vozí pekař čerstvé pečivo, u nás na chalupě máme celé léto ( v zimě tam nejsme) mezi 7-7.30 rohlíky a pletýnky horké a křupavoučké, ve městě manžel zjistil, že do prodejny kam chodí pro chleba, ho vozí s pečivem v 11-12h, v tuto dobu donese vždy pečivo teplé (pokud to u vás není, buďte rád jelikož mi ten teplý chleba sníme téměř na posezení). Vím, že to není nejzdravější ale mám moc ráda teplé a křupavé kaizerky z dopékárny.

pb®
To si může dovolit snad jen ten, co nechodí do práce. Už se vidím, jak někde mezi 7-7:30 stepuju a kupuju rohlíky. Kdepak, koupím jich jednou týdně 20 a šoupnu do mrazáku a po jednom tahám. Ještě do nedávna s u nás v Kauflandu nedali kupovat, jak byly hnusné. Zřejmě to tak dělalo víc lidí, že nakoupili, ale pro rohlíky šli jinam, protože Kaufland změnil dodavatele a najednou jsou rohlíčky výrazně lepší.

S tím Kaufem máte pravdu. I v Ostravě jednu dobu byly rohlíky tak hnusné, že jsme je ani nekupovali. Ale nastala změna až tak, že jsem z nich dělala krutonky do rybí polévky. Měla jsem pocit, že pochybí, tak jsem udělala znovu ještě z veky. A je to obrovský rozdíl. Ty z rohlíků jsou skvélé, křehké a ty z veky, tvrdé, ikdyž jsem dala kus másla. Vůbec jsem nedocílila křehkosti. ;) Jasněže jsem to s množstvím přepískla a ještě je mám. Protože je v nich kus másla, je mi líto je nasypat vránám. :-D

hodnocení

0x

Na čtvrthodinku do mikrovlnky a to byste koukali, jak je křupavý! *smich*

beri49*

A hned si nachystejte mlýnek na strouhanku :-D

jonas222
hodnocení

0x

Rozpéct si rohlíky v sobotu a v neděli ke snidani patří k mému víkendovému rituálu :) Ovšem nerozpékám jich 20, takže nikoliv v troubě, ale na pánvi přikryté poklicí.Po rozehřátí pánve je třeba ztlumit oheň na minimum a rohlíky je nutno obracet. Mohou trochu "chytit" barvu, ale nesmí samozřejmě zčernat - to pak je lepší vzít další:) Z pánve (na kterou se vejdou i 4 najednou) chutnají o mnoho lépe než z mikrovlnky, a navíc se to víc blíží původnímu procesu pečení. Takže přeji dobrou chuť - já už teď se těším na své nedělní rohlíky, které zase budou jak z pece od pekaře :)

cygnus*
hodnocení

0x

Rozříznout podél, dát plátek šunky, sýr a pokapat sosem "Heinz Pimento" (chilli omáčka), a na chvilinku do mikrovlnky.

Mňam !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]