Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola v městském bytě

Od: mestskybyt odpovědí: 5 změna:

Letos v létě jsem vyhrál výběrové řízení na pronájem městského bytu v Plzni. Dokud jsem jednal s úředníky na bytovém odboru bylo vše vpořádku. Šok nastal po podepsání nájemní smlouvy, kdy začlo jednání s úředníky na OZ Sylván která městské byty spravuje. Díky jejich neschopnosti a naprosté neochotě řešit nedostatky, které v bytě byly, se předání bytu zdrželo o měsíc.

Měsíc po tom, co jsem se nastěhoval, se dole v domě objevilo oznámení o plánované kontrole bytů. Ve stanovený čas jsem čekal doma, na zazvonění jsem otevřel. Kontrolor vypadal jako jeden z narkomanů co se schází v nedalekém Borském parku, umaštěné dlouhé vlasy, ohoz jak z popelnice. Neřekl mi ani jak se jmenuje, neměl žádnou průkazku, vlezl mi do bytu ve špinavých botách, na otázku, co přesně kontroluje mi řekl důležitým tónem, že ho zajímá "můj styl bydlení"a že to mám stanovené v nájemní smlouvě.

Nájemní smlouvu jsem po jeho odchodu znovu přečetl a nic o kontrolách ani o "stylech bydlení"tam není.

Ještě mi ten člověk řekl, že když jsem v bytě takhle krátce, tak si to teda jen zběžně projde (vlezl do všech místností, v těch špinavých botech), a řekl to tak výhrůžně, asi chtěl abych se bál, že příště mi to tu obrátí naruby.

Takovou hrubost jsem nečekal, a nedokázal jsem reagovat hned. Po jeho odchodu jsem napsal stížnost na nevhodné chování toho člověka na OZ Sylván, technikovi který to má na starosti - žádná odpověď.

Druhý den jsem napsal vedoucí správy nemovitostí - žádná odpověď.

Třetí den jsem napsal radní pro správu městského majetku - žádná odpověď (ovšem radní pro správu městského majetku je zároveň předsedkyně představenstva v OZ Sylván, takže tam jsem žádné zastání ani nečekal)

Jsem slušný občan, nikomu nic nedlužím, nikdy jsem nebral žádné soc. dávky, platím daně, a platím nájem (i s energiemi to celkem dělá 9000,- za starý a ošklivý 2+1 ve 4 patře bez výtahu) a ten arogantní hajzl co mi pošlapal úplně nový béžový koberec svými špinavými botami mě hluboce ponížil a urazil.

Poraďte mi jak se bránit? Máte někdo zkušenosti se son.cz/... sdružením nájemníků? Nebo poraďte konkrétního právníka v Plzni který se zabývá věcmi ohledně bydlení. Nebo se rovnou přestěhovat k soukromníkovi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jen nechápu, proč jste si podivného člověka pustil do bytu. I policie musí požádat o povolení vstoupit, ať je to byt koho chce. To, že se na nástěnce objeví nějaký hadr, to přece vůbec nic neznamená. *sok* A to jste mladý člověk! Představte si starého člověka a pak nad reportáží v televizi celý národ vrtí hlavou, že nechal někoho šmejdit po svém bytě. Nikomu nic není do toho, v jakém zařízení bydlíte. Já bych typla na typaře! Kouknul, jestli stojíte za vykradení. *sok* A vám se upřímně divím, že jste ho pustil.

doplněno 12.12.14 16:46:

Nic jste neprovedl, nic nedlužíte, přestaňte se bát! Pokud nedlužíte, nejsou na vás stížnosti, nikdo vás na ulici vyhnat nemůže! V celém životě co si neuhájíte, to nebudete mít. *hej* Hodně štěstí!

mestskybyt
hodnocení

Děkuji za Váš názor. Typař to nebyl, měl evidenční listy nájemníků. Do bytu jsem ho pustil, protože jsem se bál, že mi město napíše 14 dní před koncem nájemní smlouvy, že smlouvu neprodlužují a že se mám hned vystěhovat, což by se mi opravdu nechtělo, takhle narychlo hledat něco jiného.

macek7411*

Určitě má město nějakou vyhlášku, právě jsem dočetl o kontrolách bytů v Liberci, zde je přítomen ještě pracovník městské policie. Důvod kontroly je zda někdo byt např. nepronajímá jiné osobě, jak se o byt stará, toto dělá město z titulu řádného hospodáře.

jmhad*
hodnocení

0x

Ponaučení pro příště - nikoho do bytu nepouštět. Musí se prokázat a říct důvod.

hodnocení

0x

Tak tohle jsem ještě neslyšela. A to jste chlap a byl jste tak zparalizovaný strachem, a to nevím z čeho, že jste si nechal takového člověka dupat po bytě. To vypadá, jakoby jste ho dostal k užívání zdarma, nebo byl v nějaké tísni a někdo to za Vás platil. Pak by možná měl někdo právo kontrolovat, jak se ke svěřenému majetku chováte. Snad. Kdyby se mi něco podobného stalo, tak nic nepíšu, ale jdu tam osobně a vyžádám si vysvětlení. Copak jste jejich otrok, nebo poddaný? Platíte nájem, nic jste neudělal, nic nikomu nedlužíte. Tu stížnost bych napsala, ale osobně bych ji přinesla a dožadovala se vysvětlení takového chování z jejich strany. A trvala bych na tom, aby mi zase oni dali písemný důvod k tomu chování. Vy se asi něčeho bojíte a v tom to vězí. Tohle si přece nemůžete nechat líbit. A hned si brát právníka? To Vás to bydlení přijde pěkně draho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]