Proč je lepší strouhat těsto moučníku

Od: Datum: 12.12.14 00:36 odpovědí: 4 změna: 12.12.14 09:07

Ahoj, v receptu na řezy je postup, že se vypracuje těsto, dá se na půl hodiny do chladničky a pak se nastrouhá na pekáč, dá se náplň a zbylou třetinou těsta se opět nastrouhá na náplň

Nešlo by tohle strouhání uplatnit i v jiných receptech? Třeba při výrobě cukroví do ocelových formiček by se lehce natlačilo nastrouhané těsto, pak by snad bylo takové lehčí, nadýchanější.

Má s tím někdo zkušenosti, nebo napadá někoho jiné uplatnění strouhání těsta?

děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.12.14 06:26
avatar
Ne, kromě Hraběnčiných řezů a zavářky do polévky, už do ničeho jiného těsto nestrouhám :)
Ono i v těch Hr. řezech by se ta spodní vrstva nemusela strouhat, ale stačila by vyválet placka. To strouhané těsto se stejně spojí. Ten efekt propečených "křupinek" udělá až ta vrchní.
Když se dělají do formiček pracny, tak je třeba do nich těsto naopak co nejvíce namačkat a i tak se občas stane, že je tam nějaká bublina bez těsta a není to žádoucí.
Nadýchané těsto Vám zajistí prášek do pečiva nebo soda nebo vyšlehané bílky případně čerstvé droždí a kynutí u těsta kynutého.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.12.14 06:30
avatar
Myslím že je to hlavně ulehčení práce, než vyvalet plat a ten přenášet na plech. Jsou těsta která se špatně přenáší. Strouhanim se to zjednoduší. A pak bonus vrchní vrstva pěkný design
Do formiček je to hloupost, tam se těsto mačká, aby tam vyplnilo celý prostor. Nastrouhat a namackat nedává smysl ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.12.14 09:07
avatar

Kolegyně mě kdysi poradila. Když se těsto trhá, nejde na velký plech vyválet, tak na dno těsto pouze vymačkat, většinou se jedná o linecké a podobné typy těst, na to nějakou nádivku a nahoru postrouhat to zatuhlé těsto z mrazáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.12.14 07:55
avatar

Já strouhám na koláč posypku (drobenku, žmolenku nebo jak se tomu ještě říká). Uhňácám ji do koule, nechám chvíli v mražáku a pak ji na koláč strouhám. Připadá mi, že je pak posypaný stejnoměrněji a estetičtěji :) Kromě toho ji dělám "mastnější", takže by klasicky drobit ani nešla.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.