Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvětvovací pila

Od: mopet* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, mám už zhruba tři roky vyvětvovací pilu STIHL MS 192T. Letos začala nějak blbnout a nikdo si s tím neví rady. Jde o to že jak se pila nakloní dopředu to je lištou dolů, zvýší se jí otáčky a rozběhne se řetěz. Když s ní lezete po žebříku tak je to nepříjemné a nebezpečné.
V opravně už na ní vyměnili skoro všechno co slo, od filtrů přes sací koš, nový karburator, pist, válec, filtr. Prostě pila má komplet nove vnitřnosti a problém nezmizel.
Poraďte na co je mám ještě nasměrovat. Po takové generálce se mi nová kupovat nechce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Mám doma lesáka: Vyměnil jste i benzinovou hadičku? Někde to přisává ještě vzduch...

pcmani*
hodnocení

0x

dobrý den já jsem taky ze servisu stihl mohu se zeptat u koho jste ji měl? nebo od kud jste? co na té pilce bylo všechno děláno? měnili i simerinky nebo impulzní hadičku nebo sací hrdlo? měli natlakovaný blok? to tam opravdu měnily válec? to už by oprava byla dražší než pila

mopet*
hodnocení

To na mě mluvite moc odborně. V opravně už povymenovali co šlo (pist, krouzky, karboš). Aspoň to teda říkali. Naposled říkal že už mu zbývá jenom někde vyvrtat nějakou dirku že to některé pily tak mají a že už to na nějaké dělal a prý to pomohlo. Zatím jsme se k tomu ještě nedostali, jak to vyvrta neni cesta zpátky a když to nebude ono tak se ten dil bude muset koupit.
pcmani*

jo to se dělalo na prvních 044 ale tady to nepomuže a kdyby měnily vše co opisujete tak by jste se nedoplatil spíš nevědí na co chytit u koho to je? at se skusí podívat na sací koš jestli není seklý o stěnu nádržky popřípadě natlačit blok přetlakovkou jestli tam není nejaká netěsnost ale spíš bych se směřoval na ten košík nebo palivovou hadici a když dáte pilu zpět do vodorovné polohy tak se otáčky sníží?

mopet*

Ano když se pila dá zpět do vodorovné polohy otáčky se sníží a řetěz se zastaví. Jinak pila startuje našup, volnoběh drží bez kolísání bez zdechání. Sací koš seklý nebude, měl jsem ho i venku a zkoušel ho amatersky profouknout. Nevypadal zanešeny a fouknout do nej šlo lehce.

Zkusím se ještě podívat na tu hadičku a jestli ji neměnil ať mi ji zkusí vyměnit jesli tam není nějalá mikroprasklina.

Jinak s tou dírkou mi to znělo logicky, říkal že jak tam jde benzin tak při nakloněni ho tam jde víc, tak že tam vyvrtá dírku a ten benzin odteče dírkou. Prý už to na jedné pile takto řešil a pomohlo to. Zkusím se ho zeptat i na to tlakování.

doplněno 12.12.14 22:01:

Jinak jsem ze Studénky a vozím to do Kopřivnice.

Ještě mě napadlo jestli to nemůže mít nějak souvislost s mazáním řetězu. Poslední dobou pila bere na nádrž benzínu s bídou čtvrt nádrže oleje.

pcmani*

to určitě ne to máte přicpané čerpadlo ale jinak s tím palivem je to přesně naopak čim víc paliva tím menší otáčky a naopak a dávkování paliva nesouvisí s polohou pily tam je problém s přisáváním musel bych si tu pilu poslechnout ještě se zeptám když je nakloněná a unáší se řetěz reaguje karburátor na seřízení? zatím bych typoval pořád to že jak se pila nakloní tak se přelije palivo do předku nádrže a ten koš tam nespadne úplně a pila saje z části palivo a z části vzduch zkuste vylít palivo a s otevřenou nádrží tu pilu otočte a podívejte se zda ten koš dopadá až na dno nebo to zkuste s úplně naplněnou nádrží pokud to tady bude v pořádku typuji ještě že by mohlo být prasklé sací hrdlo to se projevuje obdobně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]