Nejste přihlášen/a.
Jakým pravidlem se rozpisuje částka potřebná k navýšení fondu oprav v BD (ne pro SVJ) dle NOZ(Nový občanský zákon) a dle ZOK (Zákon o obchodních korporacích).
V uvedených zákonech mě není zřejmé , když jsou v BD bytové jednotky s různým počtem osob a s odlišným plošným výměrem.
podle mě to je o ploše bytů. Je to běžně užívaný systém. Potřebujete vybrat určitou částku, tak navýšní rozdělíte podle podlahové plochy. VElké byty platí o dost více něž malé. Má to svou logiku. Počet lidí nemá vliv. V malém bytě mohu bydlet dva lidé a v obrovském také, ale každý má jiný komfort bydlení díky prostoru ve svém bytě, proto se mi zdá logické dělení dle plochy. Příkladem náš FO je takto koncipován, kdy jednopok platí asi 45% toho co třípok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.