Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučtování služeb/vodné stočné

Od: vendy781 odpovědí: 5 změna:

Může si pronajímatel účtovat vodné stočné podle svých tabulek nebo je to dáné vyhláškou ministerstva,co spotřebuju zaplatím ať jde o přeplatek/nedoplatek.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

měl by fakturovat za ceny, za které mu jsou voda a stočné fakturovány vodárenskou společností, může si uplatnit další náklady, které souvisí s dodávkou vody a jejím čištěním (stočným), avšak pokud to nemá již zahrnuto v ceně nájmu (např. opravy, údržbu...), v nějaké vyhláčce to asi není, ale je to obvyklá praxe

vendy781
Já mám právě uvedeno vodné +stočné 3200,-měsíčně,přeplatek vrací dle vyúčtování služeb a nedoplatek podle svého,tak se snažím zjistit zda může...
iv®
Zdravím. Vodné +stočné 3200,-? To je sranda né? Ja platim v pronajmu 600 měsíčně.

V Praze vodné/stočné na 1 osobu dělá 270,00 Kč měsíčně, takže pokud by těch 3200,00 Kč bylo za rok, tak to odpovídá.

humbucker*

Ahoj. Magdone, není to spíš za kubík vody, než za osobu. Cena bývá asi 96Kč/m3. Dnes psali v tisku, že průměrná spotřeba vody na osobu a den je 111 litrů. Třeba mě, to dělá 1,5-2m3 za měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]