Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ikea závěsné lišty - čím připevnit

Od: ikeaamabuilder odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosil bych o radu, čím byste doporučili zavěsit Ikea Metod závěsné kovové lišty, na které se následně zavěšuje kuchyň. Připevňovat budeme na 10cm Itong. Jak dlouhé byste doporučovali vruty a doporučujete použít hmožděnky, nebo se obejdeme bez nich?

Zatím mám připtavené 10mm hmožděnky, 6,5cm dlouhé. Je to tak v pořádku?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli jsou ty lišty koupené přímo v IKEA, tak u nich na 90% je návod a v něm napsané jak a čím se připevňují.

Nicméně pokud na tom bude viset kuchyň, tak rozhodně budete potřebovat hmoždinky a to přímo určené do porobetonu (třeba fischer UX).

Stejně tak použít odpovídající šrouby (pod 6mm průměru bych nešel).

hodnocení

0x

lištu jsem upevnil v každé třetí díře do panelové zdi tloušťky 55mm (zeď i s omítkou), použil jsem hmoždinky o průměru 12mm a šrouby do dřeva se šestihranem s větší podložkou o rozměru 6x50mm a upevnil přes dodávané podložky pro vyrovnání lišty; vámi popisované řešení bude v pořádku, pokud upevníte lištu v každé druhé díře

doplněno 09.12.14 20:46:

ale budete muset použít hmoždinky o průměru 12mm, jsou bytelnější a lépe se zaseknou do zdiva...

hodnocení

0x

Celý život věším kuchyně, (a že jich už bylo) na klasický hmoždinky a šrouby 5x60, jen vyjímečně nějaký delší šroub, když je zeď všelijaká a sype se. V životě se nestalo, že by se něco uvolnilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]