Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdružení vlastníků BJ vs. dlužníci

Od: manu* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, či jakoukoli zkušenost s tímto problémem. Jsme sdružení vlastníků bytových jednotek, jedná se o menší panelák - 24 bytů. Jeden vlastník bohužel delší dobu neplatí do fondu oprav a stanovené zálohy. Jak v takovém případě máme postupovat? Soudit se by bylo na dlouho a navíc mají dluhy i jinde, takže i kdyby soud dopadl dobře, byli bychom při vyrovnávání dluhů asi 6. v pořadí. Díky za případné reakce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Já si tedy myslím, že by to ten soud chtělo, budete mít vykonatelný rozsudek a lepší postavení jako věřitelé, i v případné exekuci prodejem bytu by se s vámi počítalo. Každopádně sledujte úřední desku soudu, kdyby se tam prodej jejich bytu vyskyttl, ať se včas jako věřitelé přihlásíte.

jabraka*
hodnocení

0x

Tento problém v současné době řešíme také.Chceme náš dům revitalizovat,musíme tedy na to vzít od banky úvěr.Členská schůze vše posvětila patřičným počtem hlasů,ale našli se někteří,kteří odmítají platit zvýšený příspěvek do fondu oprav.Pokud banka schválí i přes to úvěr,bude se to týkat těchto neplatičů jen tehdy,až budou chybět peníze na splátku úvěru.Pak ale první zasáhne banka,která jednotlivé dlužníky bude tahat za šos.

JABRAKA

hodnocení

0x

pokud si platíte "správce"který Vám rozpočítává zálohy a služby a podobně a spravuje dům,tak to nechte na něm a to zarídí tak, ať neplatiče zažaluje. Do roka by mohla vyjít exekuce. už je doba kdy toto začíná fungovat. "Soudně a jinak to ani nejde. existuje na toto jakési zkrácené řízení,ve kterém se do půl roka vydává rozhodnutí, a náklady na soud platí také ten kdo prohraje, tak o tom uvažujte.

manu*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Správce fondu máme, navrhoval také soudní řízení. Takže to asi tak i dopadne. Už se to táhne skoro 2 roky a zatím bylo vše řešeno domluvou a z jejich strany planými sliby.

doplněno 18.05.09 21:29:

Teď jsem zalistovala v Nahlížení do katastru nem. a u jejich bytové jednotky je napsáno: Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, Nařízení exekuce a Zástavní právo smluvní.

no vidíte,že jsem nekecal.Být dnes exekutor je lukrativní záležitost. Lehkomyslníci na to nedbají a pak se diví. TAké jsem obýval dům s majiteli odporujícími k plnění plateb. do doby řízení a cca 1ho roku vystřízlivěli. :-D *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]