Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukce na kuchyňskou baterii

Od: nestastnice odpovědí: 9 změna:

dobrý den, oddělala jsem starou baterii a ze zdi na mě koukají dva vývody trubky, menší než pro které se dnes baterie dělají. Tyhle trubky mají průměr 20mm, takže moje koupená baterie nejde našroubovat. Má někdo představu, jakou redukci na stávající trubku 20mm použít?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

V kterémkoliv obchodě s instalatérskými potřebami není problém redukce / přechodky / koupit

nestastnice
hodnocení

no mě se jedná hlavně o to, jestli když pojedu do města a řeknu že mě tam trčí trubka 20mm, místo té dnes běné, tak ten člověk už bude vědět, co mi dát, pač ví, že se to na tuhle trubku před lety dělalo nebo bude třeba znát závity nebo co já vím všechno a nebo to bude nutné i vidět...

hodnocení

0x

Co to je za baterii,foto by nebylo?Já su dost starý a co si pamatuju tak se dělají na 3/4 závit a vám podle rozměru trčí 1/2 cólová trubka.Nezůstala vám nějaká redukce v té staré baterii?Ale na to se používá etážka a tu byste nepovolila*nevi*

a-top.cz/...

doplněno 07.12.14 15:40:

Tak jestli vám sedí přesně rozteč tak můžete požít redukci koupelny.m-k.cz/... ale musíte ji zašroubovat celou aby vám netrčela.Ale nevím jestli se tam dostanete klíčem-hasákem možná bude potřeba trubkový klíč

hujer123*

Magor má asi pravdu. Ze zdi vám pravděpodobně trčí konec etážky 1/2" x 1/2", viz obr 1. Tu je třeba demontovat a nahradit etážkou 3/4" x 1/2", přiloženou k nové baterii, viz obr.2. Vložte sem foto závitů, které trčí ze zdi.

doplněno 07.12.14 07:44:

Pro instalaci baterie se potrubí osadí fitinkou s vnitřním závitem, například kolínko nebo prodloužení, do které se pak našroubuje etážka. Pokud to dělal instalatér a ne nějaký šmoula, tak ze zdi určitě netrčí trubka se závitem, ale etážka.

doplněno 07.12.14 13:44:

Skelná vata nemůže povolení závitu vadit. Pokud je etážka zalepená lepidlema podobně, je třeba ji opatrně obsekat do té míry, aby jí bylo možno otáčet a hasákem ji vytočit proti směru hodinových ručiček.

Redukce na kuchyňskou baterii
Redukce na kuchyňskou baterii #2
nestastnice
hodnocení

Ve zdi je esíčko, které ale končí trubkou průměru 20 mm, takže na klasiku malé. Vyšroubovat esíčko ze zdi nejde, protože je do záviti zapletená skelná vata, takže bez rozbourání zdi asi na věky. Proto hledám nějakou redukci.

No, já tedy také nevím, že by se někdy vyráběly etážky 1/2x 1/2", ale možné je vše. Etážku většinou opravdu nevytočíte, pokud ji vezmete větším hasákem , tak ji roztrhnete.Nemá cenu dávat na ni redukované prodloužení na 3/4 ", protože se dostanete moc nad úroveň obkladaček nebo zdi. Nejlepší bude to opravdu kolem vybourat a vytočit hasákem kolena se starými etážkami a natočit nová kolena 1/2" a do nich etážky 1/2X 3/4". ZKUSTE ZASLAT FOTO, NĚJAK SE MI TO S TĚMI PŮVODNÍMI ETÁŽKAMI NEZDÁ...

hodnocení

0x

Vezmi starou baterii a zajdi do obchodu nebo nekam k instalaterum! Poradi ti lepe kdyz to uvidi nez my tady.

hodnocení

0x

Ze zdi na vás "koukají" 2 půlcoulové trubky, do kterých se našroubují "esíčka", jež jsou součástí nové baterie a na ta "esíčka" neboli redukce přijde našroubovat baterie i s krytkami.

hujer123*

esíčka mají vnější závit, tudíž se na trubku bez niplu nebo fitinky s vnitřním závitem našroubovat nedají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]