Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení motoru

Od: jura32* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat. Rád bych si postavil cirkulu na malé prkýnka a použil k tomu motor z pračky. Nejsem si jistý jak zapojit dráty. Přikládám fotky. Děkuji.

Zapojení motoru
Zapojení motoru #2
Zapojení motoru #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší bude, když si zavoláte na pomoc nějakého elektrikáře, který Vám řekne, který drát zapojit na fázi, který na nulák a který přes trvale zapojený kondenzátor (pomocná fáze).

hodnocení

1x

Promysli si ještě jednou, jestli je ten motor vhodný.

Já odhaduju, že výkon toho motoru je maximálně 500W a s takovým výkonem přeřízneš jedno prkýnko, kotouč pily se zastaví a ty budeš čekat, než se kotouč znovu roztočí.

Kromě toho je motor na 230V. Pro větší výkony se používá třífázový motor s napětím 400V.

Na seriově vyráběné starší cirkulárce máme motor s výkonem 4kW. Ale i tento výkon motoru je možné na tvrdém dřevě výrazně zpomalit nebo i zastavit.

zajixxx*
hodnocení

0x

Já osobně bych si ten motor rozdělal, a podíval se kam který drát vede a udělal preventivní údržbu - alespoň výměna uhlíků/ přebroušení, proškrábnutí mezer mezi lamelami. Zkoušel jste podle štítku hledat na internetu zapojení?...

doktpr365*

Myslím,že tento motor žádné uhlíky nemá.

doplněno 06.12.14 17:40:

ebastlirna.cz/...

ebastlirna.cz/...

Já to kolegovi zapojoval na brusku podle tohoto,budete to muset proměřit pokud tam už není svorkovnice,nebo podle barev

hodnocení

0x
Juro, pozor i ma otacky = zprevodovani, pokud nejake bude. Rezne kotouce se muzou pri vyssich otackach roztrhnout. Vibrace taky muzou vadit. U okruzni pily bych se hodne bal o prsty a ruce a sel pilu radeju koupit.

hodnocení

0x

zeptejte se opraváře praček.tento motor je dvourychlostní a podle mne pilu neutáhne.

2kedar*
hodnocení

0x

Tento motor odvezte do sběrny a přes inzerát si kupte třífázový, nebo se rovnou koukněte v té sběrně.

Lidi totiž kolikrát neví, co vyhazují. Já tam nedávno pořídil zánovní motor 1,5 kW za cenu cigaret *smich*

Chce to jen proměřit.

Tento motor je na cirkulu naprosto nevhodný.! Zpřevodováním do rychla ztratí sílu a nepřefíknete s tím

ani centimetrové dubové prkýnko, protože ho budete spíš pálit.

hodnocení

0x

Nedávno jsme byli s rodinou v Pelhřimově a navštívili jsme expozici díla pana Kordy, který vyráběl neuvěřitelné věci jen ze zápalek.

Dovedu si představit, že cirkule s takovým motorem by Vám skvěle sloužila právě k takovému koníčku. Ovšem na řezání dospělého dřeva je to slabý a hlavně funkčně nevhodný motor - překreslete své plány a sežeňte 3f motor s výkonem minimálně 2kW.

buss
hodnocení

0x

Motory mají změnu otáček a vyšší rychlost na ždímání, Já bych zašel pro dotaz k servismanovi, nebo hledal pode typu na intu. Kolik lidí myslíte se zde pobavilo s tímto motorem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]