Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda uvnitř rámu plastových oken

Od: bedu odpovědí: 5 změna:

Co způsobuje vodu uvnitř rámu u plastového okna.? Nyní netopíme ,protože nejsou radiátory zatím namontovány,tudíž se rosí i okenní tabule zevnitř, což chápu, je to vlhkostí v místnosti..ale co způsobuje vodu uvnitř rámu? vytéká to až na parapet,otevřu okno a uvnitř rámu voda.! díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

2x

Není to mezi skly, ale teplý vlhký vzduch se dostává mezi pevný rám okna a okenici. Tím tam zkondenzuje voda ta odtéká přes opaničku, která je tam k tomuto účelu vyrobená. Nemáte pootevřeno na mikroventilaci? Pokud ne, tak pro začátek bych doporučit seštelovat dosedání oken.

Přesně jak píše bruk ! Těžko se dá čekat, že bude mezi skly voda, to by bylo něco hodně špatně. Jenže jde o to, že v chladném čase se holt vlhkost ze vzduchu sráží na studených předmětech - zde třeba na křídle okna. Ono plasťáky nejsou obecně nic moc, v zimě se dost často prohýbají a pak to dělá problémy i při zavírání, často jimi i táhne dovnitř.

hodnocení

1x
Napadá mě jedine to, že skla netesni tak, jak by měla a proto mezi ně vnika vlhkost, která pak kondenzuje. Nevím jak dlouho okna máte a zda jsou opravdu kvalitní. Ten, kdo vám je montoval, by vám je mel vyměnit, pokud je chyba na jeho straně, popr na straně výrobce. Ale počkejte, co napisou jiní rádci, třeba to má nějaký zanedbatelný problém a já vás teď jen vystrasila;)
doplněno 08.12.14 05:25: Jsem to zase pochopila jinak :-D asi čtu moc zbrkle :-D tak se omlouvám :)

*palec* ano vniká mezi skla vlhký vzduch což je špatně ,jestli jsou v záruce tak reklamovat jestli né tak bohužel výměna

doplněno 06.12.14 16:46:

Jo,jo sory s denny jsme to špatně pochopili*hi*

guni
hodnocení

ahoj.tím to nebude..mezi skly žádná voda ani vlkhost není,nic se tam nerosí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]