Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení do plastu

Od: runcajsmichal odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Je možné dělat po domě rozvod topení v plastu? A na jeden kotel dva okruhy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gomanek*
hodnocení

0x

Doporučuji se zeptat přímo u prodejce krbů v jejich poradně. Tam ti zodpovědně odpoví kvalifikovaný pracovník ;)

technikjirik*
hodnocení

0x

topné medium jako vodu vést v plastových rourách lze a podlahové topení se v plastu dělá, ale doporučil bych raději měď , pro dva okruhy pak musíto volit takový kotel, který je přímo koncipován na tuto alternativu. Nicméně doporučuji oslovit topenáře který ví jaký kotel vám doporučit pro vaše potřeby a přání. Pokud děláte nové topení pro dvě bytové jednotky, pak doporučuju nechat si zpracovat projekt... je to lepší a neryskujete, že vám nějaký šmejd namontuje kotel kterého se jen potřebuje zbavit..

knezdub
hodnocení

0x

Mám topení z plastu v domě už 10let a po vychytání prvotních problémů bez závad. Při monáži žádný nepořádek a zvládne to udělat i zručný kutil svépomocí. Cena v porovnání s mědí o hodně menší. Jen je potřeba počítat s velkou tepelnou roztažností trubek (1cm/m) a zasekat je do zdi nebo schovat pod nějaký kryt, protože jsou opravdu škaredé :)

Tu roztaznost 1cm na metr plastove trubky myslite vazne? To se mi ve stoupacce pri zatopeni budou nahore hejbat trubky o 3 cm nahoru?

hodnocení

0x

"Je možné dělat po domě rozvod topení v plastu"****ano lze to bez problému. osobně mám asi 9 let topení v PPR.

"A na jeden kotel dva okruhy?" jak to myslíte, že jeden kotel bude topit do "A" a po přepnutí do "B"?

nebo jak je to?

ctenar*
hodnocení

0x

Více okruhů na jednom zdroji se běžně řeší rozdělovačem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]