Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je toto standartní řešení uchcení plastových oken v pantech, kdy těsnění je pod tělem pantu a neplní tak v tomto místě svou funkci?
Mám nově vestavěná plast. okna Inoutic Prsetige a při zapnutí(opravdu silné panelákové digestoře) vzniká v bytě jako by podtlak a kolem pantů to prufukuje a u jednoho dokonce provázeno syčením/pískáním.
Když na okno v místě pantu přitlačím, zlepší se to.Lze to v těchto místech seštelovat(přitáhnout okno k rámu), nebo je to prostě slabší místo s kterým nejde nic dělat?
Děkuji
s tou výměnou těsnění si nejsem úplně jist, v případě vkládaného těsnění ano, ale v případě navařeného(zřejmě můj případ) to bude asi trošku komplikovabější.
ra252:
nová okna jsem mimo jiné pořizoval kvůli úspoře tepla a stím spojené i úspoře nákladů za topení.Pokud mi bude oknem utíkat teplo, nevím, zda je to úplně v pořádku a s tím podtlakem a hermetickým uzavření bytu to nesmíte tak hrotit, je přeci jasné, že pokud budu vařit a zapnu digestoř, bude (světe div se) digestoř plnit svou funkci a odsávat páry z vaření i v bytě s těsnými plast. okny...
Pokud někdo bydlíte v klasickém paneláku asi víte, jak je to s těsností původních futer(zárubní) u vchodových dveří.Navíc pochopitelně v bytě větrám a ten byt má nějakou plochu, jasně , že pokud by byl byt velikosti garsonky a byl dokonale utěsněn, asi bys při zapnutí výkonnější digestoře v bytě mohly zhoršit podmínky k životu, ale to není případ mého bytu
Nechme dohadů a vraťme se k tématu, pokud má někdo něco k těm plast. oknům a těsněním v místě uchycení pantu, budu rád za odpovědi.
díky
Já jen, že ti vadí "netěsnost" na pěti cm a na druhé straně ti digestořovým komínem uniká teplo, i když je digestoř vypnutá (komínový efekt). Mimo jiné máš v rámu další dvě těsnění, což ti chválím. Buď rád, že nemáš doma vlhko, což se může po montáži nových oken změnit. Pak budeš rád, že to alespoň někde větrá.
Koukám, že to tady místo pantů bude o digestoři...!
Tak naposledy, pak už se k tomu nebudu vyjadřovat.Komínem od digestoře teplo neutíká, protože je tam spešl klapka, která se otevře pouze při spuštění digestoře, oni soudruzi tenkrát asi nebyli až tak blbý... Komínový efekt se tudíž nekoná.
Navíc, vadí mi ten hukot kolem pantů,co se při zapnuté digestoři z těch míst line.Poprvé jsem tápal, co to je za divný hučení.Nevim, zda by jste to toleroval u nových oken za 80 táců...
Okna máš za 80 táců, ale těsnění svařované spolu s profilem. V rozích je zatvrdlé, křídlo nedoléhá do rámu a proto to může syčet. U vkládaného těsnění křídlo těsní lépe, proto si nemyslím, že je to chyba pantu. Taky si nemyslím, že ty klapky v digestoři těsní tak dokonale Zkus se mrknout na těsnění v rohu u pantu, jestli není ztvrdlé.
o tom, že mám svařované těsnění vím a byl jsem si tento systém, než jsem se pro okna rozhodl osahat.Měl jsem z toho také obavu hlevně z tvrdších rohů, ale prodejce mne ujistil, že okna motuje již řadu let a není s tím problém.
Mě šlo hlavně o to, abych se zde dozvěděl, zda je to klasické řešení pantu+těsnění u plast. oken a zda je toto místo štelovatelné.
Odpovědí a názorů zde zaznělo dost, ale bohužel ne ke konkrétnímu dotazu...
je toto standartní řešení uchcení plastových oken v pantech, kdy těsnění je pod tělem pantu a neplní tak v tomto místě svou funkci?******Ano, proto tam jsou ještě další (jedno)dvě těsnění...
Když na okno v místě pantu přitlačím, zlepší se to.Lze to v těchto místech seštelovat(přitáhnout okno k rámu), nebo je to prostě slabší místo s kterým nejde nic dělat?*****Toto Vám sdělí firma, které dodávala a montovala okna.
Máte dvoskla nebo trojskla? Jak dlouho máte okna?
Okna mám čerstvě namontovaná a firma se na to má přijet podívat v polovině příštího týdne, proto se taky snažim o tom předem něco zjistit.
Kování je Sigeina Aubi Titan a je štelování v místech pantů standartní, nebo to spíše bývá neseštelovatelné?
Udělal jsem dle Vás s tím lepeným těsněním(v rozích tvrdší) chybu, nebo je to v pohodě...?
Dnes jsem okna čistil a zjistil, že jsou místa, kde má okno čmouhu zevnitř(mezi okny) a nejde tudíž umýt , na pár místech je rám z venku škráblý a v jedom místě dokonce mírně proražený, ale je to cca 3mm prasklinka, to zamažu silikonem, každopádně mne to trošku zklamalo a naštvalo...
Díky za odpověď.
PS: 2-sklo, vím, že doporučujete trojskla...
Tak jak to dopadlo? Dneska jsem si všimnul, že mi do bytu právě kolem pantů jde také průvan, kort za posledních pár dní, kdy je venku fakt silný vítr, docela mi to i vadí.
Á pan chytrej spal v knihovně, všechno ví, všechno zná a od všeho má klíče. Vzhledem k tomu, že mi protahujou dále dveře pod, tak je ten průvan docela dost silnej, proto se na to ptám a nelíbí se mi to, topim tu celkem dost a mám tu 18°C, četl jsem, že v obývacím pokoji má být 22-23°C, kolikrát je tu zima, v noci klesne teplota na 16-17°C, jelikož prozatím vzhledem k rekonstrukci bytu vegetuju v jedný vytápěný místnosti, tak je to dost znát. Taky se dost tepla vyvětrá třeba cestou na WC, do koupelny a nebo do kuchyně pro pití či něco k snědku, takže větrat fakt nepotřebuju. Nevím, proč se snažíte být za každou cenu chytrý jak rádio, aniž by jste znal jakékoliv podrobnosti o situaci. Na téma odpověď nemáte a jen to okecáváte okolo. Viděl jsem, jak zhasnul požád nedostatkem kyslíku v panelovém domě, kde měl nájemník ještě stará okna s nefunkčním hliníkovým těsněním. Takže primitivní teoretické rady, které nemáte z vlastní zkušenosti ale pouze z doslechu jsou mimo mísu. Vše není jen černé nebo bílé. Chtělo by to se asi trošku zamyslet.
přišel majitel firmy, přitáhl kování v místě pantu, kde to nejvíc profukovalo a moc to nepomohlo.Ono jak tu někdo psal, že okna mají ještě druhé vnější těsnění, tak to je tam v tété souvislosti prd platný, když jsou dole kanálky na odvod vody, navíc mám v horní části rámu z venku provrtaný okenní rám na 2 místech(prý kvůli deformaci rámu a vyrovnání tlaku uvnitř rámu, což považuju za blud, vzhledem k tomu, že jsou 2 dostatečné otvory dole na odvod vody).Jde o to, že to vnější těsnění nemůže zabránit proudění vzduchu z venku(obvzlášť při podtlaku), když je rám perforovaný a vzduch to bere těmi otvory...
Zkoušel jsem všechny ty otvory zalepit průhlednou izolepou na zkoušku a pak by to vnější těsnění plnilo účel, protože proudění vzduchu úplně ustalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.