Nejste přihlášen/a.
potřebuju nějak zvětšit plochu trubky od topení, která vede přes pokoj. myslel jsem, že kolem trubky od topení dam něco na zvětšení plochy, kolem toho natáhnu plastovou trubky a ze spoda by do trubky foukal trubkový ventilátor. Co použít?
Dobrý den, asi vymýšlíte něco, co již dávno existuje - viz odkaz. Zdravím!
doplněno 04.12.14 22:39:amper - tak, to se musím omluvit. Holt, není trubka jako trubka (já jsem z dotazu vytušil kouřovod).
doplněno 04.12.14 22:52:amper - toto bývalo v každé dílně nebo fabrice (a topilo to báječně). Chtělo by to "nabastlit"na tu stoupačku. ceskestavby.cz/...
Zdravím Bene, ne. Tazatel by potřeboval podobné zařízení, ovšem nikoliv na kouřovod, ale na stoupačku ÚT. Po obdobném zařízení (ovšem pasivním) jsem pátral nedávno v tomto dotazu. Neúspěšně. Tak teď napjatě čekám .
Bene, není třeba se omlouvat. Je třeba dodat axiální dělené žebrování
Znám, jenže to má žebra radiální, tudíž je to určené pro montáž vodorovně. Jinak to má účinnost mizernou. Navíc si nedovedu představit, jak to podélně říznout třeba v metrových kusech, leda snad vodní paprsek...
Už nevím kde, jsem na podobné narazil a bylo to odmítnuto pro malou účinnost. V každém případě by to chtělo trubku oškrábat na kov. A co tak vzít kus plechu a přehnout přes trubku, myslím horizontální a prostě to zkusit?
Nebo využít jak byla na trubkových radíátorech navinuta plechová, vrubovaná spirála? Otázka, co to udělá s IRTN, je třeba nastudovat princip. A co tak nízkoodběrový ventilátor pro rychlejší ohřátí pokoje, třeba pod radiátor, nasávat chladný vzduch, nebo na, za radiátor a vyfukovat teplý? Používal jsem Mezaxial. Chce to zapřemýšlet, zkoušet, měřit, čas.
Ahoj. Taky jsem tohle viděl ve fabrice, asi z 50tých let a fungovalo to asi proto, že se tím proháněla pára. Možná se tomu říkalo Registr? A taky jsem to viděl nedávno ve sběrně kovů. Taky asi z nějaký fabriky. Možná na tom byly navařený takový rozstřižený plechový kolečka s dírou podle trubky. Ta bývala většího průměru.
pro aggapy@ ta trubka vede vodorovně nebo svisle (stoupačka) a jaký má průměr? je to v rodinném domku nebo paneláku? dejte info
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.