Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám dotaz ohledně zateplení stropu v místnosti, kde je sušárna a nad kterou je obývací pokoj.Sušárna je temperovaná, ale pokud jde člověk z kuchyně, pod kterou je kotelna, tak cítí teplotní rozdíl.Doma mi zbyl polystyren o šířce 6 cm, stačila by tato tloušťka?Do ostatních sklepních místností pod obytnou částí, které nejsou vytápěné bych použil polystyren Eps70 o tloušťce 10cm.
Jestliže je dole místnost temperovaná, (kolik tam je °C?) tak zateplení Vám nepřinese efekt.
To že cítíte rozdíl teplot je něco jiného a nemusí to být tou sušárnou. Změřte povrchovou teplotu podlahy a pak můžeme hodnotit. Co je v místnostech za krytinu?
Domnívám se, že jde jen o pocitové teplo.
doplněno 04.12.14 12:49:Podlahová teplota je v pokoji cca.o1až 2°C menší oproti místu,kde mám teploměr stále namontován(asi 1.5m nad podlahou),podlaha je linoleum položené na stěrce.
Jestliže měříte 1,5metrů nad podlahou, tak to není podlahová teplota, ale prostředek místnosti. Vůbec to nevypovídá o teplotě povrchu podlahy. Jaká je krytina vedle? Jedno je lino a vedle je co? Ten koberec?
Pak je to jasné, když v obou místnostech bude stejná teplota, třeba 22°C, pak se dotknete lina a koberce, bude pocitová teplota silně odlišná, ale to není tím co je pod tím! To musíte změřit povrchovou teplotu koberce a lina.
V sušárně je teplota 16°C u stropu, nebo kde?
Klidně nalepte polyš na strop v sušárně, srážení tam být nemůže, když je to mezi vytápěnými prostory. Ale je to zbytečná práce.
dobrý den,tak dole v sušárně je cca.16°C.Podlahová teplota je v pokoji cca.o1až 2°C menší oproti místu,kde mám teploměr stále namontován(asi 1.5m nad podlahou),podlaha je linoleum položené na stěrce.Šlo mi i o vlhkost,která vzniká při sušení prádla,zda by to zateplení polystyrenem dělalo dobrotu.Pak mam ještě dílnu ,kde je teplota momentálně cca.14°C a nad ní ložnici,nejstudenější místnost v baráku(mě to ani tak nevadí,ale manželka občas prská )podlaha opět linoleum a ještě garáž,tam je teplo nejmenší,nad ní je dětský pokojík,kde je koberec,ale tam je pociťově nejtepleji,hlavně je to asi tím,že v místnosti prochází komín
Tepelná izolace stropu nad kotelnou nebude mít příliš význam.Trvalá zvýšená teplota se izolací nesníží.možná jen krátce.
JABRAKA
dobrý den,nemyslel jsem zaizolovat strop v kotelně,ale myslel jsem zaizolovat strop v sušárně.Z kotelny jde do podlahy v obytné části příjemné teplo,ale jakmile se přejde do míst nad sušárnou,tak je to cítit.Nějaký ten polystyren mi zbyl,tak jsem myslel,jestli by se dal na toto využít a zda by to mělo nějaký efekt.
tl. 6cm je poměrně dostatečné, ale co se týče sušárny a kombuinace EPS v ní bych se trochu ovával srážení případné vlhkosti. Polyš na strop nalepte, ale myslím si, že je zde vhodné zatěsnit všechny spáry vhodným způsobem, třeba pěnou, aby se vzdušná vlhkost, pokud zde bude, nesrážela v rovině mezi polyšem a stropem. Nemusí k tomu dojít, pokud není míra vlhkosti v místn. příliš vysoká a pokud je naopak v sušárně dostatečná teplota, prostě tak nějak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.