Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezený počet klíču a čipů vchodových dveří

Od: zonbik* odpovědí: 31 změna:

Dobrý den,chci se zeptat v paneláku u vchodových dveří budou dělat otevíraní dveří na čip a na normální klíč.Předseda napsal na nástěnku,že každý dostane počet klíču a čipů podle kolik bydlí v bytě lidí.Takže já tam bydlím sama dostanu jen jeden čip a jeden klíč druhý nahradní klíč dostanu na podpis a jiný ani za sve peníze mi nenechaj udělat.Je to vůbec zákonný.Prijedeme mi na návštevu maminka budu ji potrebovat dát klíč,kdyby šla ven a já treba nebyla doma.Pak mám dceru,ktera ke me chodi a pro ni taky nebudu mit klic,aby si odemkla,když treba nebudu doma.V jinem byte bydli napriklad 5 lidi ty dostanou klice pro 5 lidi a do fondu platime vsichni stejne tak jak k tomu prijdu já,ktera bydlim v byte sama a platim upne stejne.Je to padle na hlavu.Nechapu,že mi klic ani cip nebechaj udelat i kdybych si ho zaplatila.Kde to jsme?poradte jak to udelat,aby mi tech cipů dali víc.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

3x

Dobrý den.Počet klíčů je dán počtem nájemníků.To by pak mohl mít čip nebo klíč kdokoliv a lezl by Vám do baráku kdokoliv.To by jste chtěla?

zonbik*
hodnocení

máme tam kamery,takže asi tak.Prijde mi nesmysl,aby moje dvera nemela klic a nemohla se ke me dostat.Rodinny prislusnici nejsou cizí.Rozhodne bych nedavala klic nekomu cizemu.A cizi clovek muze do baraku vlézt i tak zazvoní ,rekne letaky a lidi mu otevrou.Prostě se mi to nelíbí a nesouhlasím,abych dostala jeden klic je to omezování

A proč by ho nemohl mít klíče někdo kdo má důvěru? Asi by klíče nikdo nerozdával jen tak po venku... Asi to nechce být ze všeho vyvalený..

111®
hodnocení

0x

viděl bych to na omezování osobní svobody...

zonbik*
hodnocení

Taky mi to připadá omezování osobní svobody,ale kde si stěžovat,že?Byt je v os.vlastnictví a člověka omezují až to hezký není

hodnocení

0x
Rifid čipy se dají běžně koupit za pár korun. Třeba na čínských e.shopech. Takže vám nic nezabrání tomu si koupit stejný jaký nafasujete a správci pak nahlásit že nefunguje. On vám na něj nahraje přístup a budete mít jeden navíc. Bohužel to asi nepůjde mockrát zopakovat :(

hodnocení

0x

a ten klíč je nějaký zvláštní? pokud je to "normální" klíč, udělají vám ho v každé provozovně s klíči podle toho vašeho...počty čipů jsou omezeny čtečkou, běžně 250 až třeba 2000ks...kolik vás je v baráku, co potřebují otvírat vchodové dveře?

zonbik*
hodnocení

Bohužel je to klíc na karticku,kterou nam nepůjčí a bez toho vám nikdo klic neudela.Neni potreba ani cip stacil by klic ,ale ani na ten neni narok

takže bezpečnostní ... ale i tak jsem nemíval problém i bez kartičky, občas dotaz "A kartičku máte?" nemám... ale obchod je obchod...a další klíče byly...kterou bezpečnostní třídu zámku máte?

majsterjoe*

Souhlasím že se bezpečnostní klíče dají udělat i bez potřebných kartiček.

uska*
hodnocení

0x

Kde vidíte problém? Náhradní klíč dáte dceři a to nejen z důvodu, kdyby chtěla přijít ve vaší nepřítomnosti, ale z důvodu, že si zabouchnete a budete ráda, že zavoláte dceři, aby vás pustila do bytu.

Když k vám přijede jiné příbuzenstvo, tak se jim určitě budete věnovat a klíče jim dávat nemusíte.

zonbik*
hodnocení

Platím stejně do fondu,takže mám nárok na víc jak jeden klíč a čip.To se nebojte budu řvát,že jich chi víc.Až nám to tam udělají zkusím si klíč přidělat bez kartičky a uvidíme.Tam pořád je nějaký problém.Ostaní drží huby nikdo mic neřekne,ale mezi sebou pak lidi nadávají,ale předsedovi nikdo nic neřekne.Před vchodem je vyhřívaný chodník na něm kamínkový koberec.Kyž je vlhko déšt pěkně to kouže,pár lidí se už nátáhlo.Předseda tvrdí,že mu firma řekla než se to chodí tak to bude klouzat asi mesíc.Nevím zda se to ochodí a nebude to klouzat.

hodnocení

0x

Tak mu jednoduše říct že dcera bydlí oficiálně u otce ale k vám chodí taktéž a klíč je pro ni třeba, včetně babičky která chodí hlídat byt když z "pracovních" důvodů dostavíte tomů až za delší čas?

Pokud platí všichni stejně tak mi to také tak trochu připadá nefér a doma měly vždy babičky nahrádní všechny klíče neb co kdyby se něco...člověk nikdy neví.

A je to jak už bylo psáno, normální omezování osobní svobody+ omezování vlastního majetku...

Osobně i kdybych si ten klíč měl vyřvat...

Podobný případ znám akorát se sklepním prostorem, no dopadlo to tak že do mřížového zámku cpal sirky někdo tak dlouho až dostal klíč i ten kdo měl sklep prázdný a nepouživaný...i to je krajní a poslední možnost...

stirecek*
hodnocení

0x
Klíč udělají i bez karty. Normálně se to dnes dělá. A pokud ne, bude dcera denně zvonit na předsedu, ať chodí otvírat sám :) Schválně půjde s košem, na nákup, na druhý nákup, pak třikrát se psem, třeba desetkrát za hodinu :)
macek7411*

Pokud bydlíte ve společenství vlastníků, asi ano, potom o počtu čipů a klíčů nemůže rozhodovat předseda. Máte přeci výbor, ale rozhoduje stejně schromáždění.

zonbik*
hodnocení

Ano ve společenství vlastníků.Žádná schúze ani nebyla tak nevím kdo rozhodl přidělení klíčů.

Nevím kdo rozhodl, ale z logiky věci hádám, že se dohodl výbor - nejlepší by bylo zeptat se předsedy.

hodnocení

0x

Odpovím z jiného úhlu pohledu. Přístup vedení vašeho SVJ nechápu. Pokud je to tak, že klíč udělají i bez karty, ztrácí veškerou kontrolu nad počtem vydaných klíčů (a proto to snad dělali, aby měli kontrolu, ne?). Náš klíč jsem bez karty nezkoušel nechat dělat, ale je pravdou, že se nám nájemníci vrací rozčarovaní s tím, že bez karty nelze (tak z pozice vedení doufám, že nelze - aspoň u nás). My jsme k tomuto opatření (bezpečnostní zámek) sáhli po špatných zkušenostech se zámky předchozími, které trpěly tím, že se používaly kopie klíčů n-tého řádu, navíc klíče měl opravdu kde kdo. Nyní je pravdou, že je s tím o něco víc práce, ale v klidu... Používáme služby jen jednoho zámečníka, tak snad bude klíč jako klíč a zámky vydrží delší dobu. Ovšem odmítnout někomu udělat kopii klíče, na to u nás nenarazíte. Osobně považuji za nejlepší způsob řešení ten učinit z předsedy svého osobního vrátného. Každý svého štěstí strůjce. Přeji pevné nervy.

buss
hodnocení

0x

Obávám se, že to v zákoně nenajdete. Je to věcí vlastníků, co si usnesou. Ano správné je dát stejný počet klíčů a zbytek si uhradit sami. Na druhé straně jsou domy, kde má klíče kdekdo a není jasné, kdo po baráku chodí.

krejci
hodnocení

0x

Unás v paneláku také měnili dveře. A s klíčema a čipy to bylo takto.Na každý byt po jednom klíči a čipu,toto bylo hrazeno z fondu oprav tz.grátis.Když někdo chtěl více tak duvěrnik si to zapsal a nechal udělat za uhradu.Tak si myslím,že tento postup mohl být uplatněný i u vás.Mimochodem,klíč Vám udělají v každém druhém kšeftě i když to má známku,,bezpečnostní,, a čip na otvírání není nutný.Je to jen na urychlení otvírání.pavel

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. To říznutí náhradního klíče, může být limitováno dostupností daného polotovaru. Kartička nekartička.

pcmani*

ahoj buď jak tu někdo zminuje si udělat ze správce vrátného a nebo jednoduše za ním zajít nahlástit ztrátu klíče a ať vám za úhradu udělá nový pokud ztratíte klíč tak vám nemůže zamezovat vstup do vlastního bytu

hodnocení

0x

Předseda nemohl o takové věci rozhodnout sám. Ani výbor. Pokud o tom nerozhodlo shromáždění, je to špatně. A předseda si ošklivě zahrává.

zonbik*
hodnocení

Předseda samotný nerozhodnul,ale výbor.žádné shromářdění nebylo.Předseda jediný nesouhlasil byl proti,ale zbytek ve vedení odsouhlasilo tuto kravinu s klíčema.Ještě se jednou sejdou a znova to prodiskutují.Ale místo přesdseda názor nezmění dnes mi to řekl.Tak uvidíme jak to nakonec dopadne.Pak leda udělat klíč bez kartičky.To pak nemusejí být bezpečnostní klíče.když je každý druhý zámečník udělá jak píšete.

libor*
hodnocení

0x

Čipy mají jedinečný kod takže po nahlášení ztráty jednoho čipu Vám jej deaktivují nebo poznají že používáte ten starý. Je to šikana a porušování osobních práv.Úřad pro ochranu os. údajů na ně.

Zde kontrola: uoou.cz/...

krtek6*
hodnocení

0x

Když pominu skutečnost, že tato otázka je 3 roky stará...:-D tak to, že někomu nějakej zámečník udělá klíč bez kartičky je docela drzost..ještě větší je, že Vám nějakej předseda bude zakazovat kolik budete mít klíčů...běžná praxe je taková, že by měl obejít celej barák a u každého bytu si napsat kolik chtějí, s tím, že X je z fondu a X+Y je za vlastní...na takové jednání jsem alergický a konkrétně u nás to dávám najevo, protože u nás jsou ve výboru jelita.

hubert*

Pokud budete mit zajem, muzete se nechat zvolit do vyboru a stat se lepsim jelitem.

Klicu by melo byt primerene, pokud ma bytova jednotka hlasenou jednu osobu a pozaduje dalsich 15 klicu je to dle meho nazoru neprimerene. Ucelem cele akce je snizeni ci omezeni pohybu nebydlicich osob v dome.

prochazkova
hodnocení

0x

Mám stejný problém, bydlím v bytě sama a potřebuji dva náhradní čipy od vchodových dveří pro blízkou rodinu.Mám na to nárok eventuelně jak postupovat-

Děkuji za odpověď

mot
a oni vam je nechteji dat? u nas davaji podle nahlasenych osob čipy od garáže a od vchodu toto omezení není.

hodnocení

0x

U nás klíče měnili za čip a navíc dávali stejný počet kolik je hlášených nájemníků v bytě.

Takže když byly hlášení dva dali max. 4 - dva zadarmo a dva za peníze.

Takže asi záleží na majiteli.

hodnocení

0x

U nás to funguje tak, že jsme dostali tolik klíčů a čipů kolik nás je a ty klíče navíc a i chipy jsme si "zaplatili", nic víc a nic míň... Žádný jiný problém. Máme to asi 8 let a v pohodě!

Kdyby někdo zkoumal proč máme klíče a chipy navíc, tak třeba máme univerzální klíče... A jak tam napsal , ž eby pak měl klíče či čipy někdo jiný atd... Tak pak by jem měl zas eněkdo oprávněný , kdo je někomu dal, co je na tom nepochopitelného, třeba přítel dívky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]