Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráda bych vyměnila baterii v kuchyni. V obchodě je uvedena jen rozteč 15cm a žádný jiný údaj..velikost trubky, její průměr tak bude snad nějaká standardizace u všech stejná:D?
Hlavně jsem se ale chtěla zeptat. Když se vymění nová baterie, ve filmech často stříká voda :D Postup by měl být takový, že se uzavře nejdřív hlavní přívod vody do baráku, potom se kohoutkem starým nechá do-vypustit zbylá voda a pak se může začít s výměnou? Pravda? Na něco jsem zapomenula?
baterie jsou s roztečí 100 a 150mm;
doplněno 02.12.14 11:11:celý popis znova, čas vypršel
připojovací matice baterie jsou většinou u všech výrobců stejné, pokud je to nástěnná vodovodní baterie; stím postupem máte pravdu až na to, že vodu je nejlépe vypustit v nejnižším místě a to bývá baterie nad vanou v koupelně, pak vám nestéká voda po stěně v kuchyni;
doplněno 02.12.14 11:43:pokud je to barák jak píšete, pak najdete bez problémů nižší místo, než vyměňována baterie;
doplněno 02.12.14 12:03:tady je popis opravy, ale raději novou kartuš...
Postup jste vlastně napsala správně, plus dodatek s vypuštěním vody v nenižším místě vodpovědi přede mnou. Vývod na baterii je unifikován tzv. etážkou 1/2´x3/4´, která je našroubována do rozvodu, příp. předtím rozvod zredukován. Baterii nejlépe povolíte stranovým klíčem, pokud to budete dělat hasačkami, tak přes hadr, abyste si baterii nepoškrábala. Samozřejmě dát nové těsnění (nelepší je dle mne silikon, příp. guma) a nedotahovat velkou silou, tz. dotáhnot lehčeji, pustit vodu a pokud to u převlečné matice u baterie kape, s ctem dotahovat. Setkal jsem se dost často s tím, že někdo měnil baterii, dorval to "na krev", těsnění se roztrhlo nebo zdeformovalo a potom již s tím neudělt nešlo nic, než opět vyměnit těsnění. A setkal jsem se i sborci, kteří tu samou chybu udělali znovu a divili se, že jim to stále teče...Přeji hodně úspěchu při výměně a aby vám tyto mé rady trocu pomohly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.